Muv it – zima v Ljubljani

Posted: 25/01/2011 by Ej!KArtica in MOVEit
Oznake: , , , , , , , , , ,
cross-country winter sports

Sneg v Ljubljani? Se zgodi! Takrat Ljubljana z okolico za trenutek postane podobna kakemu severnemu zimsko-smučarskemu središču z veliko smučarsko tekaškimi progami, prebudijo se sankači in drsalci pa tudi za tiste bolj zmrznjene se najde dovolj aktivnosti.

Tek na smučeh

Če te zamika tek na smučeh, ti bo prav prišel seznam smučarsko tekaških prog po Ljubljani. Proge so sicer ob kakšnem lepem sončnem dnevu prenatrpane z ljudmi iz bližnjih naselij, lahko pa se nanje podaš ponoči, z ‘’ledico’’ na glavi. In naj te pomanjkljiva oprema ne odvrne od zimskih radosti. Opremo za zimske športe si lahko izposodiš in v nekaterih izposojevalnicah (na primer Label) nudijo celo brezplačno dostavo na dom (v okolico Ljubljane).

Sankanje, nordijska hoja

Ko sneg pobeli vrhove v okolici Ljubljane, nikar ne odlašaj predolgo, saj se po navadi ne obdrži prav dolgo. Hitro na podstrešju poišči svoje stare sani ali si jih izposodi in že se lahko z njimi spustiš po cesti s Šmarne gore ali po hribu s kakšne manjše vzpetine, kot je Rožnik. Seveda brez hoje navkreber ne bo šlo, vendar bo adrenalinski spust odtehtal vse muke in napore vzpona. P. S.: Zaradi varnosti ni napačno, če sani opremiš s kakšnim manjšim zvončkom.

Drsanje

Zavod Tivoli ti ponuja rekreativno drsanje na dveh lokacijah (Dvorana Tivoli in Dvorana Zalog) za samo en evro (cena je kavcija za čaj). Ob dovolj nizkih temperaturah pa se seveda lahko odpraviš drsat ali igrat hokej tudi po naravnih zaledenelih površinah. Dve najbolj znani ljubljanski lokaciji sta Koseški bajer in bajer pod Golovcem na Rakovniku.

Plavanje, savna

Med vsemi namakalnimi površinami, ki jih premore Ljubljana, velja Atlantis za največje vodno mesto. Sicer pa se lahko namočiš tudi na Fakulteti za šport in v Zavodu Tivoli.

Dvoranski športi

V Ljubljani najdeš cel kup šol, klubov in športnih centrov, ki ti ponujajo različne dejavnosti na toplem – to se pravi pod streho: Konex, Bit Center, Sokol, Športni center Gib, Športni center Triglav, Športni center Krim, Športni park Kodeljevo … V plezanju pa se lahko preizkusiš na notranjih plezalnih stenah, ki jih je v Ljubljani in okolici kar nekaj (Klub Stena, Urban Roof …).

_________________________________

Za revijo 26! napisala: B. Vidmar in M. Snoj

Več o (bolj in manj) adrenalinskih podvigih v Ljubljani in okolici pa v zimski reviji 26! na strani 15.
V arhivu revije 26! najdeš tudi druge destinacije: NOTRANJSKI KRAS, TRENTA, KRANJSKA GORA, BOHINJ, OBALA, KOROŠKA …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s