Festival dokumentarnega filma

Posted: 22/03/2011 by mojtza in KULT-film
Oznake: , ,

Festival dokumentarnega filmaFDF je poklon svetovni produkciji dokumentarnih filmov, ki jih sicer le težko in redko vidimo. Festival dokumentarnega filma, ki se dogaja med 23. in 30. marcem 2011 v Cankarjevem domu in Kinodvoru v Ljubljani, vključuje problemska, družbenokritična dela, filme o mitih in ikonah sedanjosti in preteklosti, intimne portrete ter retrospektive znanega domačega in tujega dokumentarista.

Festival dokumentarnega filma13. Festival dokumentarnega filma obravnava številne diktatorje in oblike diktatur: Tita, Ceausescuja in Pinocheta (Nostalgija po svetlobi), po svoje pa tudi Andyja Warhola kot umetnika tirana (Beautiful Darling). Številni filmi problematizirajo predvsem sodobne oblike »diktatur« oz. razredno ali socialno izkoriščanje, npr. zakonsko zasužnjevanje (Prodali so me za 50 ovac), negiranje pravic homoseksualcev (Izolirani), kapitalistično izkoriščanje naravnih virov in okolja v službi dobička (Pozabljeni prostor).

Festival dokumentarnega filmaFestival je tudi letos tekmovalnega značaja; v sodelovanju z Amnesty International Slovenija bodo podelili nagrado za najboljši film na temo človekovih pravic.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s