Gremo na Mars!

Posted: 18/05/2011 by mojtza in KULT-muska, Planet Ej!KArtica
Oznake: , ,
Lift Me Up (Moby song)

Image via Wikipedia

Mars festival bo 26. maja v Ljubljani ponovno navdušil, saj bo na glavnem odru nastopil MOBY. In kako do cenejše vstopnice? Z Ej!KArtico!

Osrednji festivalski dogodek bo potekal na ploščadi Fontana na Gospodarskem razstavišču. Tako kot prvo leto pa ideja Mars festivala ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, preko skupnega glasbenega ustvarjanja.

MOBY na Marsu!

MOBY ustvarja predvsem ambientalno elektronsko glasbo, uporablja pa tudi različne inštrumente, kot so kitara, klaviature, bas in bobni. V Ljubljani se bo predstavil z naborom starih uspešnic (kot npr. Why Does My Heart Feel So Bad?, Lift Me Up, Porcelain, Raining Again, Natural Blues, We are all made of stars, Honey, Go …), predstavil pa bo tudi nekaj skladb iz njegovega prihajajočega albuma ‘Destroyed’.

Mobyju bodo družbo na Marsu delali:

  • THE BEAT FLEET, ali krajše TBF, je kultna splitska šestorka, ki temelji na fuziji rocka, soula, funka in hiphopa ter na besedilih s poudarkom na ironični in temni realnosti. 
  • DARKWOOD DUB je beograjska skupina, ki je v začetkih eksperimentirala z mešanjem reggae in dub zvoki z močnimi kitarskimi elementi in izraznimi besedili. Njihov albumom »Elektropionir« so številni kritiki označili za najboljši izdelek leta v Srbiji. 
  • ROTOR je ljubljanska skupina, katere glasba temelji na ritmičnem houseu z okusi novodobnega disca, francoskega housea in berlinskega minimalističnega zvoka, ter vplivi jazza in funka. Rotor so brez dvoma najbolj prepričljiv plesni ‘live act’ v Sloveniji. 
  • ARHIBALD ARHIBALDOVICH je slovenska skupina z avtorsko glasbo, ki se razprostira vse od ”hard/rock/dance/party-time/sweating-your-ass-off-while-jumping” ritmov in bolj umirjenih melodij. Kot zmagovalci predizbora Glasba z drugega planeta bodo otvorili letošnji Mars festival.

Več o festivalu MARS

Evropska mladinska kartica - Ej!KArtica5 evrov popusta na vstopnice!

Redna predprodajna cena vstopnic za festival Mars je 43 EUR, cena na dan dogodka pa bo 50 €. Imetniki Evropske mladinske kartice – Ej!KArtica pa lahko v predprodaji (do 25. maja!) dobijo vstopnice za festival Mars 5 EUR ceneje!Evropska mladinska kartica - SŽ-Ej!KArtica

Cena vstopnice za imetnike Ej!KArtice je tako 38 EUR, na voljo pa je 200 vstopnic po tej ceni (samo na določenih prodajnih mestih). Več o Ej!KArtica popustu za festival MARS

After Mars festival party

Uradni after party Mars Festivala se bo od 1. ure dalje odvijal v ljubljanskem klubu Cvetličarna, kjer bo za vzdušje skrbel glasbeni projekt Qualiass in Yahoosh.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s