Vozim se z biciklom

Posted: 19/05/2011 by mojcika in EKO-trip
Oznake: ,
Victoria

Image by auselen via Flickr

Sončni žarki, prijetne temperature kličejo po preživljanju časa v naravi. V Ljubljani je bil uveden sistem izposoje koles Bicikelj. Na razpolago je 300 koles na 31 postajah, ki so med seboj oddaljene zgolj 300–500 metrov, in 600 parkirnih mest za kolesa. Letna registracija, ki je namenjena uporabnikom Urbane, za uporabo koles znaša 3 evre, ki pa se štejejo kot dobropis. Predvsem obiskovalcem glavnega mesta je namenjena tedenska uporaba, katera stane en evro. Pred uporabo sistema se je seveda treba prijaviti.

Kako se prijavim?

Prijaviš se lahko preko spleta, na informativnih točkah Turistično informacijskega centra v Ljubljani ali pa pošlješ obrazec s prijavo po pošti. Za prijavo potrebuješ bančno kartico oziroma osebni račun.

Gremo na kolo!

Prva ura vožnje s kolesom je brezplačna. Zakaj bi se torej gnetli v polnih avtobusih in bili ujetniki v dolgih kolonah avtomobilov. Vožnja s kolesom je najcenejša oblika prevoza in, kar je v današnjem času zelo pomembno, tudi najbolj EKO. Naredi nekaj zase in za okolje, registriraj se in si izposodi kolo.

Več o sistemu Bicike(LJ): www.bicikelj.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s