Dogajalo se bo: festival Lent

Posted: 07/06/2011 by matejapa in KULT-muska
Oznake: , ,
Lent Festival, Maribor, Slovenia

Tako živahno je večerno dogajanje ob Dravi. Image via Wikipedia

Kaj početi med dolgimi počitnicami? Obišči festival Lent! Kmalu po uradnem začetku poletja se bo letos zopet v mestu ob Dravi, pričel festival Lent. Od 24. junija do 9. julija bo na več kot 15 prizoriščih po Mariboru mogoče početi marsikaj. Od gledaliških in plesnih predstav in do koncertov, ki bodo zadovljili še tako zahteven glasbeni okus. Na Lentu se res najde za vsakogar nekaj.

Raznovrsten program

Za rockerske duše je Večerov oder, kjer bodo letos med drugim nastopali Slon in Sadež, Ana Pupedan, Melodrom … Na glavnem odru  na Dravi (ja, oder je plavajoč) bodo koncertirali Jinxi in v okviru Nove popevke 2011:  Bilbi, Papir, Patetico in Neisha. Nastopila bo tudi legenda reggija Jimmy Cliff. Prav tako se bo na glavnem odru odvijal tudi Folkart, folklorni festival. Vsi, ki bolj prisegate na soliste, boste lahko na Jurčkovem odru poslušali Vlada Kreslina, Alenko Godec, Adija Smolarja, Jureta Ivanušiča in še mnoge druge.  Na večerovem odru pa bodo med drugimi nastopili tudi Asian Dub Foundation, bojevniki 21. stoletja. Če se bolj kot nad koncerti  navdušuješ nad gledališčem ali stand-upom, boš prav tako prišel na svoj račun. Komedija Svobodni zakon s Tadejem Tošem in Natašo Tič Ralijan ter številni stand-upovci, te bodo prav gotovo spravili v smeh.

Jimmy Cliff in concert

Image via Wikipedia

Dogajanje pod krošnjami dreves

Na Lentu pa se ne dogaja samo zvečer. Čez dan se dogajanje preseli pod krošnje dreves, natančneje v Mestni park oz. Park doživetij. Tam je mogoče na brezplačnih delavnicah spoznavati slovensko kulturno dediščino, poslušati številne nastopajoče ali si preprosto oddahniti v prijetni senci dreves. Že tradicionalen del festivala pa je tudi ognjement, ki bo 2. julija in vsako leto privabi mnogo obiskovalcev, ki uživajo v razsvetljenem mariborskem nebu.

Več o festivalu Lent

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s