Kako domov hitreje in ceneje?

Posted: 15/06/2011 by matejapa in EKO-trip
Oznake: , ,
Eco car in Kensington Market, Toronto, Canada.

Image via Wikipedia

Ne študiraš v domačem kraju? Se tudi ti vsak teden ubadaš z vprašanjem, kako najhitreje in najceneje domov? Možnosti je več – vlak, avtobus, obstaja pa tudi spletna stran prevoz.org, kjer študentje ponujajo prevoze in povprašujejo po njih.

Kako deluje prevoz.org?

Vozniki, ki ponujajo prevoz na spletni strani objavijo kraj, dan in uro odhoda ter ceno. Oseba, ki prevoz išče, pa zapiše začetno in končno destinacijo ter datum in uro odhoda. Pred tem se je treba na portal tudi prijaviti. Od Ljubljane do Kopra se lahko pelješ za 5 evrov, ista cena je tudi za relacijo od Ljubljane do Maribora. Iz prestolnice do Celja pa je denimo treba odšteti 3 evre. Z delitvijo stroškom med sopotniki prihraniš, saj so prevozi na spletnem portalu večinoma cenejši od javnega prevoza.

Ampak, a je varno?

Nekaj tveganja je seveda pri taki vrsti prevozov treba sprejeti. Voznik lahko zamuja, zamenja uro odhoda ali odpove vožnjo. Vendar so slabe izkušnje redke, na vožnjo z neznanci pa lahko gledaš kot priložnost za spoznavanje ljudi. S tem se strinja tudi Nataša Hauzer, študentka socialne pedagogike, ki spletni portal prevoz.org uporablja že tri leta. “Od tega imam korist tako jaz, ker sem doma hitreje in ceneje, pa tudi voznik, ker sem mu s tem vsaj delno pokrijejo stroški,” pravi.

Pa še ekološko je!

Čeprav potovanje z avtomobilom ne velja za ekološko, je potovanje s tovrstnimi prevozi tudi zeleno. Voznik se ne pelje sam, ampak mu družbo delajo trije ali štirje sopotniki. Tudi na tak način prispevaš k zmanjšanju ogljičnega odtisa in boljšemu jutri.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s