Hiša s srcem

Posted: 21/06/2011 by matejapa in GRAVItacija
Oznake: , , , ,
Študentska hiša SRCe

Foto: Martin Lahajner

Tudi študente stiska stiska in veliko se jih znajde v težkem finančnem položaju, ko si več ne morejo privoščiti bivanja in se sprašujejo:  “Kje bom spal⁄a danes?”  V ozki ulici v središču Ljubljane med hišami z dolgočasnimi ometi izstopa ena. Ta je odeta v sinje modro barvo, to je študentska hiša SRCe (Student Resource Centre), ki nudi zavetje študentom v stiski.

Zavetje in svetovanja

V hiši, ki je projekt Zavoda študentska svetovalnica tako najdejo zavetje študentje, ki se znajdejo v hudi socialni stiski in brez strehe na glavo pa tudi tisti, ki obiskujejo oz. uporabljajo dejavnosti zavoda. Med te sodijo različna svetovanja – pravno, socialno, psihološko in karierno, individualno psihoterapijo in podporno skupino za samopomoč ter mediacijo in spremstvo. Hiša se je spremenila v prijazno zavetje z delom pridnih rok prostovoljcev, ki so sodelovali pri urejanju in opremljanju.

Študentska hiša SRCe

Foto: Martin Lahajner

Pod streho za dva do tri mesece

Tako lahko hiša SRCe sedaj ponuja topel začasen dom desetim ljudem in sicer študentski družini in še šestim posameznikom. Oseba, ki bo našla zatočišče v hiši, bo lahko tam ostala od dva do tri mesece. Za izpolnjevanje pogojev za bivanje v hiši, je najpomembnejši socialni položaj študenta, ki se meri s posazmenikovim dohodkom.

Osebe, ki bodo bivale v hiši, nimajo nikakršnih obveznosti, med prepovedi pa sodijo droge in alkohol. Za plačilo stroškov bodo poskrbeli v zavodu. Tudi SRCe ima hišni red, v katerem so na začetku zapisana zlata pravila bivanja, ki so vsekakor pomembno vodilo za sobivanje: “Če si žalosten, vedi jutri bo nov dan; če gre kaj narobe, se pogovori s kom; če užališ, se opraviči.”

Več o projektu Študentska hiša SRCe
.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s