Prenočišča posebne sorte

Posted: 12/07/2011 by matejapa in MOVEit
Oznake: , ,
Photo of a hostel in Japan

Image via Wikipedia

Poletje se je že začelo in z njim tudi čas potovanj. Najcenejši način prenočevanja so prav gotovo hostli. Njihova prednost pa ni samo cena. So prostor za spoznavanje ljudi in sklepanje novih prijateljstev.

Vsak hostel je drugačen. Nekateri imajo super lokacijo, drugi najprijaznejše zaposlene, tretji brezplačen internet…  So pa tudi tudi nekateri posebneži.

Rudniki, jame in hišice na drevesu

V turški Kapadokiji lahko prespiš v hostlih, budget hotelih in penzionih kar v jamah, ki so jih izoblikovali vulkani in erozija. Turki pa so se domisli tudi hostla, ki je primeren za tiste, ki jih ni strah višine. V Antalyji tako lahko prespiš v hišicah na drevesu.

jurta w stepie

Image by Zbigniew Kulak via Flickr

V deželi down under, torej v Avstraliji, lahko preizkusiš, kako je tudi spati “down under.” Šest in pol metrov pod zemljo je v rudniku urejen hostel, ki ima poleg svoje nenavadne lokacije še eno prednost in sicer prijeten hlad.

Če te pot zanese v Mongolijo,  lahko prespiš v njihovem tradicionalnem bivališču – jurti, kjer se lahko seznaniš z načinom življenja in tipično mongolsko hrano.

Spanje v pilotski kabini
Bridal Suite in the Jumbo Hostel

Image by carlbob via Flickr

Dežela s precej nenavadnimi hostli pa je tudi Švedska. Hostel na ladji v pristanišču Stocckholma je le eden izmed posebnih hostlov. Domuješ lahko tudi  na letalu Boeing 747 na letališču blizu švedske prestolnice. Posebno doživetje je nedvomno spanje v pilotski kabini, ki je preurejena v dvoposteljno luksuzno sobo.

Vse več hostlov pa postaja tudi zelenih. Eden izmed takih je na Irskem, 25 km stran od kraja Slig. Hostel se napaja z veterno in sončno energijo, zgrajen je iz že uporabljenega lesa in izoliran z ovčjo volno in reciklirano kameno volno.

Kako rezervirati?

Evropska mladinska karticaNič lažjega. Z evropsko mladinsko Ej!KArtico lahko hostle brezplačno rezerviraš na HostelWorldu. Če pa iščeš cenejše variante za prespati, pa lahko z Ej!KArtico dobiš popuste na hostle po Evropi.

Evropska mladinska kartica - SŽ-Ej!KArticaPa hitro novim dogodivščinam naproti.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s