V belo Ljubljano “na morje”!

Posted: 01/08/2011 by geek peek in KULT-art, KULT-film, KULT-muska
Oznake: , , , ,
Trnfest crowd

Image by NataschaM via Flickr

Smo že v sredini poletja, a to ne ustavi dogajanja, ki čaka na vse zdolgočasene prebivalce največje slovenske vasi – Ljubljančane (in druge). V našem glavem mestu se bo vse do konca poletja zvrstilo cel kup zanimivih dogodkov.

Kva dogaja u Lublan polet?
Brezplačni smeh in glasba

Kud Franceta Prešerna v Trnovem je odprl vrata oz. dvorišče do 28. avgusta 2011. Na Trnfestu bodo postregli s komičnimi nastopi in impro ligami, koncerti raznih zvrsti glasbe, filmskimi in pripovedovalskimi večeri, delavnicami, predstavami, razstavami in nastopi. Vstopnine ni! Panč festival smeha in solz pa ponuja še veš smeha,  odvil pa se bo v dneh od 21. do 24. avgusta na Ljubljanskem gradu. Komedija pod zvezdami pa takoj za Pančem nastopi z najboljšimi gledališkimi humornimi predstavami – prav tako na gradu! Noč v stari Ljubljani ponuja brezplačno kar 27 koncertov z glasbeniki širom sveta, še posebej za jazz navdušence.

Ljubljana Castle from air

Image via Wikipedia

Ležečki pod zvezdami in strmečki v zvezde

Film pod zvezdami je letni kino, ki ponuja obiskovalcem vsak večer ogled določenega filma na dvorišču Ljubljanskega gradu. V času od 28. julija do 20. avgusta bodo predvajali kar 24 filmov, od tega jih bo osem doživelo premiero oz. predpremiero! Tudi ostali filmi niso od muh, saj so skrbno izbrane Kinodvorove uspešnice in odmevni filmi, ki ti bodo polepšali poletne večere s simpatijo in prijatelji.

Če do sedaj ni bilo časa, da temeljito raziščeš kotičke Ljubljanskega gradu, je zdaj prava priložnost: z Ej!KArtico lahko izkoristiš do 50 % popust na vožnjo z vzpenjačo, ogled razstave slovenska zgodovina, ogled virtualnega muzeja, ogled razglednega stolpa ter vseh ostalih aktualnih razstav.

Poletje je seveda čas, da greš na morje, ampak nič ni narobe, če ga preživiš v mestu in se imaš enako fajn!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s