Čas je za zeleni punk rock!

Posted: 04/08/2011 by mojcika in KULT-muska
Oznake: , , , ,

RukolaŠtajersko glasbeno zasedbo Rukola odlikuje navezanost na glasbene korenine, sveža sporočila, rockovski, ska in punkovski formi navkljub pa tudi samosvoj glasbeni pristop.

Veselje do glasbe + ščepec talenta + prosta garaža = glasbena skupina

Njihovo glasbo krasi več  ženskih vokalov, kar je pri nas posebnost. S pesmimi izražajo pozitivno naravnanost in seveda kritičnost, ironijo, postavljanje ogledala pred sistem in ljudi.

Nova zgoščenka Olje in kis

Na naslovnici plošče je tudi napis v japonščini Genki na Rukola, Rukola sa kiko, kar pomeni Poslušajte Rukolo, Rukola je dobra za zdravje. To poved in še nekaj besed v japonščini povesta Mutsuko in Satoshi Kusakabe, ki sta se iz Tokia preselila v Maribor. Z Japonsko v srcu je tudi napisano na ovitku, ki je nastajal v času japonskih potresov, ki so pretresli svet, niso pa v dovolj veliki meri spodbudili prepotrebnih samospraševanj in reakcij tistih, ki ga vodijo, katere bi prihodnost naredile varnejšo.

 

To očitno ni to!

Opozarjanje na Japonsko se skupini zdi pomembno, ker je opozorilo v najrazvitejšem, najnaprednejšem okolju, ki naj bi bilo glede tehnologije, natančnosti in napredka luč ostalemu delu sveta. Pa kljub opozorilu, da to očitno ni to, narava povsem nebogljeno še kar naprej prejema udarec za udarcem. Zdaj je tako tistim, ki odločajo o tem, kakšen napredek je nujen, treba reči: »To očitno ni to!« Najti je treba druge alternative, obnovljive vire energije, razvoj, ki ne bo škodljiv. In tudi odnosi se morajo spremeniti. Če ljudi nekaj skrbi, še ni dovolj, da politiki rečejo: “Ne skrbite!”. Treba je nekaj storiti. Ljudje smo na obnovljivo energijo, naj tako delujejo tudi naši stroji.

RukolaFilozofija – zeleni punk

Bend se namreč pojavlja na koncertih, ki jih organizirajo gibanja za boljši svet, za boljše razmere za življenje ljudi, za prijazno ravnanje z živalmi in okoljem nasploh. Rukola je nastopila na No border Jamu, na Underground festivalu, Na Festivalu na meji, na Prii pa vii, na Scenafestu, Šourocku, Fojtlstocku in drugod, sodelujejo pri projektu Rokerji pojejo pesnike. Skupina je bila na krajši turneji s CZD v Nemčiji, za regionalno televizijo RTS je posnela koncert v živo.

Če te zanima več o skupini: 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s