Poletje po špansko

Posted: 08/08/2011 by matejapa in MOVEit
Oznake: , , , ,

Vrvež in barvitost sredi vročega poletja. Doživi ju v Barceloni, mestu, ki je pravi magnet za turiste in v sebi skriva več plati. Tam si lahko dopoldne turist, popoldne ležeren dopustnik na plaži in zvečer breskrben žurer v enem izmed številnih klubov.

Arhitektura po Gaudijevo
Casa Batllò by Gaudi

Image by **Mary** via Flickr

Katalonska prestolnica je polna arhitekturnih presežkov, ki si jih je nujno treba ogledati. Velik del modernističnih stavb je ustvaril Antiono Gaudi. Ena izmed njegovih stvaritev je tudi Sagrada Familia, cerkev, ki so jo začeli graditi davnega 1882 in še vedno ni dokončana. Gaudijevo delo so tudi hiše razkropljene po mestu in park z znamenito klopjo iz mozaikov, ki se znajde na fotografiji večine turistov.

Za tiste, ki ne marate muzejev – sprehodite se po glavni ulici La Rambla, kjer vabijo stojnice s turističnimi zadevami, po parku, ki jih v drugem največjem španskem mestu ne manjka. Čez dan lahko poležavaš na plaži, zvečer pa si ogledaš predstavo pojočih vodnjakov. Beseda dolgčas v Barceloni ne obstaja.

Za športne navdušence je tu eden izmed najbolj znanih stadionov na svetu – Camp Nou. Poleg ogleda stadiona se lahko seznaniš tudi z zgodovino tamkajšnjega nogometa in nogometaši.

Paella

Image via Wikipedia

Okusi Španije

Na obisku Barcelone pa ne gre brez tradicionalne španske hrane. Poskusiš lahko špansko tortiljo, ki še najbolj spominja na krompirjevo omleto. Tu je tudi paella, rižota, ki je lahko bodisi vegeterijanska, s piščancem ali z morskimi sadeži. Popularni pa so tudi tapasi, prigrizki vseh vrst, ki lahko nadomestijo pravi obrok. Med pijačami pa je najbolj znana prav gotovo sangria.

V Barcelono ceneje?

Evropska mladinska kartica - SŽ-Ej!KArticaV mestu, ki cenovno ni preveč prijazno do turistov pa lahko izkoristiš številne popuste z  Ej!KArtico. Popuste lahko izkoristiš pri rezervaciji hostla, ob obisku muzejev in restravracij. Več na vseevropski spletni strani evropske mladinske kartice.

.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s