Nova muska: Beyoncé – 4

Posted: 26/08/2011 by MissSunshine in KULT-muska
Oznake: , , , ,
Beyoncé - 4 (Deluxe Edition)

Ena izmed naslovnic novega albuma.

Simpatična Beyoncé Knowles bo naslednji teden praznovala trideseti rojstni dan. Morda veš, da je “obljubila”, da se bo pri tridesetih upokojila in že imela prvega otroka? Zdaj je bolj delavna, kot kdajkoli poprej in pravi, da še ni pripravljena na naraščaj. Nič presenetljivega, če pa snema skladbe in ustvarja projekte, kot po tekočem traku.

Moram priznati, da nikoli nisem bila velika ljubiteljica njene glasbe (razen nekaterih zelo osamljenih singlov), pa čeprav je lastnica izjemnega vokala. Moja indiferentnost se je nadaljevala, dokler ni izdala albuma I am…Sasha Fierce. Na tistem je pokazala, kaj vse zna in da ima razsežnosti, vredne največje r’n’b dive sodobnega časa. Lahko je nežna in mirna, ranljiva in krhka, a hkrati močna, besna, samostojna in neuklonljiva.

Novi album – 4

Morda sem tudi zato z zanimanjem pričakovala nov album, ki nosi nepretenciozen naslov 4 (ker je to njen četrti solo album). Poleg tega je idejo za naslov dobila od svojih oboževalcev in povedala, da se ji zdi lepo, da jim dovoli nasloviti njen novi album. Prvi single Run The World (Girls) je od mene izvlekel le kremženje. Pa mi je pozneje dokazala, da lahko tudi iz takega komada ustvari nastop, o katerem se bo govorilo tedne dolgo.

Nastop Beyoncé na podelitvi nagrad Billboard, kjer je dobila tudi nagrado Millenium:

Pesmi, ki niso na prvo žogo

Tudi naslednji single 1+1 me ni prepričal. A ko je Jay-Z na svoji spletni strani objavil video, na katerem je pevka pela le z rahlo spremljavo klavirja v zaodrju snemanja oddaje American Idol, sem skladbo poslušala ponovno. In približno tako nekako je bilo z vsemi skladbami, ki so na albumu 4. Niso na prvo žogo, nimajo vse tiste kljuke, s katero se ponašajo največje pop uspešnice in predvsem niso stereotipske. Na trenutke se mi zdi, kot da poslušam moderno Aretho Franklin, pa staro ploščo Diane Ross, potem pa spet najnovejšo izdajo (uspešnejše različice) Whitney Houston. Tako na albumu lahko najdeš skladbe za dobro voljo, za romantične trenutke in za ples. In katera je moja najljubša? Še poslušam. Vedno znova.

Beyoncé v zaodrju snemanje oddaje American Idol:

“Sometimes you need perspective. You’ve been right in front of greatness so often that you need to step back and see it again for the first time. This is the dressing room rehearsal for American Idol. NO MICROPHONE. No effects,” je zapisal Jay-Z na svoji strani www.lifeandtimes.com.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s