Nova muska: Jennifer Hudson – I Remember Me

Posted: 02/09/2011 by MissSunshine in KULT-muska
Oznake: , , ,
Jennifer Hudson - I remember me

Jennifer Hudson - I remember me

Jennifer Hudson ima za seboj pestrih nekaj let. Najprej je leta 2004 navdušila kot tekmovalka v resničnostnem šovu American Idol in izpadla v finalu. Tedaj je zmagala Fantasia, ki jo danes pozna manj ljudi kot Jennifer.

A Hudsonova je dobila novo priložnost; da zaigra v filmu Dreamgirls ob Beyoncé in Jamieju Foxxu. Njena vloga je bila stranska, žar in strast, s katero jo je odigrala, pa prvovrstna. In tako se je začela zgodba o mladem dekletu iz Chicaga, ki je dve leti po razočaranju na American Idol stala na odru z zlatim kipcem v roki in prekašala celo Cate Blanchett. Njen talent ji je prislužil vlogi v filmih Seks v mestu in The Secret Life of Bees in istega leta je izdala svoj prvi album.

Ravno, ko se je zdelo, da je njena kariera vzela zalet, jo je doletela družinska tragedija. Nekdanji mož njene sestre je namreč ubil njeno mamo in brata in ugrabil njenega sedemletnega nečaka, ki ga je posvojil. Tri dni pozneje so tudi njega našli mrtvega. Jennifer je tolažbo našla v svojem prvorojencu, ki ga je povila manj kot leto dni po umorih. Svoj prvi javni nastop je udejanila pred ogromnim občinstvom, ko je na Superbowlu zapela ameriško himno. V zadnjem času je izgubila skoraj trideset kilogramov in se iz debelušne pevke prelevila v zapeljiv vokal.

I Remember Me

Zakaj takšna predzgodba? Ker s tem vedenjem njeno drugo ploščo slišite popolnoma drugače. Opazna je na novo pridobljena samozavest, ki jo gre pripisati številnim stvarem, ki jih je doživela v zadnjih nekaj letih. Jennifer je od nekdaj pela močno in samozavestno, a tokrat se zdi močnejša in trdnejša, kot da je nič ne more uničiti. In čeprav skladbe morda niso vse prvovrstne, je njen vokal vsekakor vrhunski. Pevka je namreč, vsaj zame, ena izmed tistih, ki na albumskih posnetkih skoraj ne pustijo posebnega vtisa. Taiste skladbe v živo zvenijo, kot da jih pojejo naravnost dol iz nebes. Prav v vsaki skladbi namreč lahko začutiš moč, neustrašnost, ljubezen do življenja, hvaležnost in spoštovanje. Do sebe, do tistih, ki so ji stali ob strani, in do življenja.

Ta album je njen Feniks v številnih pogledih, med drugim tudi v primerjavi z njenim prvim albumom. No, primerjave raje ne bi delali, saj je bil tisto le bežen poskus avtentičnosti. Na tem albumu najdeš soul, plesno glasbo, kanček r’n’b-ja in prijetno injekcijo gospela. In ker je Jennifer pač fantastična v živo, seveda komaj čakam tak album. Po možnosti s takim nabojem, kot ga ima I Remember Me.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s