Film: Ropar

Posted: 20/09/2011 by MissSunshine in KULT-film
Oznake: , , , ,
Film Ropar (Der Räuber)

Film Ropar (Der Räuber)

Film Ropar (Der Räuber) je sam po sebi precej zanimiv “chase” film, ki bi mu bilo na trenutke precej težko verjeti, če ne bi bil posnet po resnični zgodbi. Film so v okviru revije Ekran premierno predstavili v Cankarjevem domu.

Zgodba Johanna Rettenbergerja

Gre za zgodbo o Johannu Rettenbergerju (v resničnem življenju je bilo moškemu ime Kastenberger), ki je bil izjemen tekač in maratonec. Pripoved o njegovem življenju se začne v zaporu in ga takoj na začetku prikaže kot predanega, če ne celo obsedenega tekača, ki ne počne čisto ničesar drugega. Za zapahi se je znašel, ker je svojo strast do adrenalinskega razburjenja prenesel na drugo področje – ropanje bank. Ko ga izpustijo, je kaj hitro jasno, da Johann ni družabno bitje, da s tistimi preostanki družine, ki mu je še ostala, nima stikov in da z ženskami ne zna. Vse, kar ga zanima, je njegov srčni utrip, ki ga redno meri na svojih treningih, da lahko doma na računalniku spremlja, kdaj mu je srce najbolj poskočilo.

Maraton ropanja bank

Ko se vrne na stara pota, lahko ugotovi, da mu edino ropanje bank daje takšen adrenalinski šus kot zmagovanje na maratonih in postavljanje novih državnih rekordov in vse troje mu je še predobro poznano. A ker maratonov in priložnosti za podiranje rekordov ni toliko kot bank, se odloči za ropanje. Kaj bo z vsem denarjem in kako bo končal? Ga bodo ujeli?
Johann bi lahko Chucku Norrisu delal precejšnjo konkurenco. Dejstvo, da je to zgodba o resnični osebi in o resničnih podvigih, pa je tisto, kar dela film zanimiv. Gre namreč za enega največjih policijskih podvigov v Avstriji, saj je bilo Johannu, ki je bil po svojih resničnih ropih z masko Ronalda Reagana znan kot “Shotgun Ronnie”, za petami kar 450 policistov.

Film  je na sporedu Cankarjevega doma do 9. oktobra 2011.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s