Tattoo konvencija

Posted: 06/10/2011 by mojcika in KULT-art
Oznake: , , , ,
Tattoo konvencija

1. Tattoo konvencija

Tetovaže, njihova estetska in simbolna vrednost, bodo predstavljene na 1. Tattoo konvenciji v Sloveniji. Sodelovalo bo 20 tetovarjev in ponudnikov piercinga, zobnega nakita in bižuterije, dogajanje na razstavnih prostorih pa bo dopolnjeval pester spremljevalni program.

Tatoo konvencija

Za idejo 1. Tattoo konvencije stoji Tattoo studio Samo iz Zagorja ob Savi. »Tetoviranje tudi v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen način okraševanja telesa in izražanja človekove individualnosti. Slovenski tetovarji poudarjajo, da želijo z dogodkom širši javnosti pokazati, da nič ne zaostajajo za svojimi kolegi v tujini. Z nenehnim izobraževanjem in usposabljanjem sledijo razvoju na področju tatujev in poslikavo teles opravljajo kakovostno in profesionalno,« so zapisali na spletni strani Celjskega sejma, v okviru katerega se bo odvijala Tattoo konvencija.

Artistic tattoo on lower leg

Image via Wikipedia

Glasbena podlaga tatujem

Konvencijo bodo glasbeno popestrile skupine The International Rock’n’roll Circus, Bitch Boys, Dismissed in Eight Bomb. Dogajalo pa se bo tudi tekmovanje za najboljši barvni in črno-beli tatu, prikaz izdelave bodypaintinga na temo tatujev in ognjeni šov.

Celjski sejem je v sodelovanju z Mladinskim centrom Celje objavil tudi natečaj za mlade umetnike, ki so želeli svojo umetniško delo, povezano s kulturo umetniške poslikave teles, predstaviti na razstavi. Izbrali so sedem umetnikov z različnimi tehnikami. Na ogled bodo dela, ki so nastala s črnilom in svinčnikom, olje na platnu, fotografije z motivi tatujev in piercingov, grafike.

Fiat Topolino hot rod

Image via Wikipedia

Na konvenciji pa si lahko ogledaš še ameriške avtomobile t.i. hot rods – v Celje jih bodo pripeljali člani kluba ameriških vozil V8 Club. Prikrajšani pa ne bodo niti ljubitelji vozil na dveh kolesih, zanje bo poskrbel Robert Koren iz Motorcycle Temple.

Kdaj in kje?

Prve Tatoo konvencije se lahko udeležiš v Celju v petek, 7.10. 2011, od 15.00 do 23.00, in v soboto, 8.10. 2011v od 12.00 do 23.00. Cena vstopnice je 8€.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s