12. Študentska arena

Posted: 10/10/2011 by mojcika in GRAVItacija
Oznake: , ,
Študentska arena

Študentska arena 2011

Študentska arena je izobraževalno-sejemska prireditev za mlade v Sloveniji, ki v začetku študijskega leta na enem mestu ponudi številne informacije tako s področja študija kot drugih aktivnostih. Študentska arena bo letos svoja vrata na Gospodarskem razstavišču odprla v torek, 18. oktobra, in gostila obiskovalce brezplačno do 20. oktobra. Dogajanje bodo oblikovale razstave, izobraževalni programi, kulturni programi, športni programi, predavanja in predstavitve fakultet, prostovoljnih in drugih organizacij, ponudniki prostočasnih dejavnosti …

Informacije na enem mestu

Obiskovalci se bodo lahko udeležili več kot 60 predavanj, delavnic in okroglih miz,  se sprehodili po sejemskih razstavnih prostorih, kjer se predstavlja 195 sodelujočih. Ogledati si bo mogoče tudi številne plesne, glasbene nastope na Študentskem odru, dogajalo pa se bo tudi na zunanji Ploščadi, je povedala  Aleksandra Rebec, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, in dodala: »Brucem in ostalim študentom z letošnjim sloganom 100 % AKTIVACIJA sporočamo, da naj se izobražujejo, informirajo, družijo, zabavajo … skratka, da so 100 % aktivni na vseh področjih svojega življenja. Mi jim bomo dali možnost za 100 % aktivacijo«.

Mladi in mobilnost (Youth on the Move)

Mladi in mobilnost (Youth on the Move)

Arena v barvah mednarodnosti in mobilnosti

Mladi se bodo na letošnji Študentski areni lahko informirali o mobilnosti, saj se jim bodo predstavili:

  • pobuda Evropske unije Mladi in mobilnost s programi, ki spodbujajo mobilnost mladih v Evropi,
  •  evropski program za spodbujanje podjetništva mladih Youth@Work,
  • Shanghai Education Fair 2011 (predstavilo se bo 24 šanghajskih univerz in šol),
  • MIB School of Management iz Trsta in
  • Univerza v Zagrebu s svojimi programi.

Kako lahko z mobilnostjo prideš do novih dosežkov – diplome, nove zaposlitve, usposabljanja, lastnega podjetja? Vse to zveš na razstavnih prostorih Mladi in mobilnost (kupola A), kjer se bo predstavljalo 17 institucij in programov, ki ti lahko pomagajo pri tvoji mobilnosti v Evropi. Tam te čaka tudi ekipa Ej!KArtica in izvrstni nastopi, zanimiva predavanja in debate.

Več o pobudi Mladi in mobilnost:

 

Obišči stojnico Ej!KArtica

osnovna Ej!KArticaV okviru pobude Mladi in mobilnost bo ekipa Ej!KArtice predstavljala evropsko mladinsko kartico, ki omogoča mladim večjo mobilnost na potovanjih in doma s preko 100.000 popusti po vsej Evropi ter posebnim 30 % popustom na vlakih po Sloveniji (partnerska SŽ-Ej!KArtica). Na stojnici bo potekala tudi nagradna igra Verjamem – zgovorne majice, na voljo pa bodo tudi raznovrstne informacije za mlade.

SŽ-Ej!KArtica - Evropska mladinska karticaV sredo, 19. oktobra bo ob 14.15 organizirana debata o mobilnosti mladih skozi študij, usposabljanje in delo v Evropi. Gosti okrogle mize bodo poskušali približati pomen pobude Mladi in mobilnost ter razjasniti morebitne dileme, k debati pa so vabljeni tudi mladi in vsi, ki jih zanima mobilnost.

Informiraj se in obišči Študentsko areno, katero, po besedah organizatorjev,  obišče vsako leto nekaj manj kot 20.000 študentov in dijakov višjih letnikov.

Več o Študentski areni

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s