Mladinski tabori in kampi

Posted: 12/10/2011 by geek peek in GRAVItacija, MOVEit
Oznake: , , , ,
Kreativni tabor Cultural Art Diversity na Finskem

Kreativni tabor Cultural Art Diversity na Finskem - glasbeno ustvarjanje

Si želiš spoznati mlade iz drugih držav Evropske unije in se obenem naučiti kaj novega? Bi sodeloval na kreativnih taborih in kampih, čeprav nimaš globokega žepa?

Sama sem se udeležila kreativnega tabora Cultural Art Diversity na Finskem, kjer smo v enem tednu delavnic pripravili predstavo z glasbeno, igralsko in plesno vsebino, skupaj z razstavo fotografij in karikatur. Sodelovalo je 40 mladih iz 5 držav: Slovenija, Finska, Estonija, Španija in Češka. Poleg umetniških dejavnosti smo spoznavali navade, običaje in jedi iz posameznih držav – za malo denarja je bilo prav svetovljansko!

Zakorakaj čez meje domovine
Kreativni tabor Cultural Art Diversity na Finskem

Cultural Art Diversity tabor - ples

Zavod Avantis je ena izmed organizacij, ki pošilja mlade na mladinske izmenjave povsod po Evropi. Ponujajo različne tabore, od fotografskih, kreativnih, cirkusantskih, ekoloških do taborov za ljubitelje konjev. Lahko se jim pridružiš kot udeleženec skupine ali pa se prijaviš kot posameznik. Obstajajo že od leta 2004 ob podpori Urada RS za mladino. Uradno pa za vsem tem stoji Evropska platforma, ki vključuje 26 članic (ki predstavljajo regije) iz 22 evropskih držav in širi povezanost že 25 let.  Evropska platforma za mladinske izmenjave vsako leto ponudi obilno ponudbo počitniških dejavnosti za mlade. Aktivnosti, ki potekajo na različnih področjih, so kot »aktivne počitnice« namenjene mladim med 16 in 25 letom. Vsako leto je na voljo okoli 35 mednarodnih taborov, seminarjev in podobnih aktivnosti, na katerih sodeluje preko 1000 mladih udeležencev.

Kako se prijaviš

Na spletni strani so objavljeni tabori z vsemi potrebnimi informacijami, kdaj in kje bo potekal določen tabor, kaj se bo dogajalo – tematika tabora in za koliko število oseb. Piše tudi komu je namenjeno, saj so nekateri namenjeni posameznikom in nekateri skupinam (razlika je v ceni in številu udeležencev) in koliko je še potrebno doplačati, torej kotizacijo (oz. prijavnino) in vsaj 30 % letalske karte.

Najprej zdravje potem zabava
Kreativni tabor Cultural Art Diversity na Finskem

Cultural Art Diversity tabor - igre

Preden odpotuješ v tujino, si je pametno priskrbeti Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Pripada ti brezplačno, vse, kar potrebuješ, je le številka zavarovanja, nato odkljukaš ali potuješ v države EU ali druge države (npr. BiH) in dodaš svoj email naslov. Kartico dobiš po pošti v roku enega tedna.

Kar ti še preostane je samo to, da spremljaš informacije, pokličeš, se zmeniš za sodelovanje in oddaš prijavo po pošti. Ne čakaj na maj in si pripravi koledarček za aktivnejše naslednje leto tudi ti!

Informacije:

Kreativni tabor Cultural Art Diversity na Finskem

Cultural Art Diversity - udeleženci tabora


Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s