Po diamante v Minecraft!

Posted: 24/10/2011 by geek peek in KULT-art
Oznake: ,
MinecraftMinecraft 1.8. Beta

Igra je tridimenzualni virtualni svet, kjer je osnovni gradnik kocka in glavni namen igre je, da lahko zgradiš karkoli si želiš. Na prvi pogled rahlo spominja na lego kocke, a nanjo je vplivala predhodna igra Dungeon Keeper, ki pa je dvodimenzionalni svet, v katerem si kopal rudo samo v podzemlju. Obe prihajata od razvijalca iger Markusa Perssona iz Švedske, ki je pustil službo, da bi namenil več časa tem kockam, za katere je menil, da imajo potencial za dobro naložbo. Odprl je svoje podjetje – Mojang (beseda pomeni ‘naprava’), ki po dveh letih šteje le 11 zaposlenih. Doslej se je že 15 milijonov ljudi registriralo na njihovo stran in skoraj 4 milijone jih je vse bolj priljubljeno igro sveta rudniške obrti tudi kupilo!

Zabavno virtualno rudarjenje

Minecraft likiRavno zaradi tega, kjer je grafika dovolj enostavna, je ljubitelje virtualnih izzivov opozorila nase in hitro postala priljubljena. Ne samo da hitro zgradiš hiše in ustvarjaš umetnine, ampak lahko tudi masivno uničuješ, ker imaš na voljo različne modele igranja. Enoigralski in večigralski način sta običajna načina igranja, poseben pa je ustvarjalni način, kjer se ne gre za odkrivanje sveta in rudarjenja temveč za mega gradnje svetovnih čudes. Najbolj realistični način pa je način preživetja, kjer se moraš znajti z enim samim življenjem. Igro začneš kot ‘brodolomec’ na neznanem ozemlju, kjer si moraš kar najhitreje poiskati zavetje, vir prehrane in zgraditi osnovno orodje. Ko se deset minut dneva izteče se moraš pripraviti in zavarovati na prav toliko dolgo noč, ko se zombiji, pajki in zeleni eksplozivci (priljubljeni The Creeperji) prebudijo, hkrati pa si želiš še raziskovati.

Življenje preko tvojega drugega bradatega jaz-a

MinecraftČaka te veliko izzivov, ne samo narudariti čimveč zakladov (od železa, zlata in kristalov do diamantov), ampak tudi sestaviti ribiško palico, ujeti in speči ribo, ustreliti lokostrelca okostnjaka iz 50 metrov, osnovno kmetovati, da lahko spečeš kruh in torto, pridobiti usnje iz krave in volno iz ovce in sestaviti rudarsko železnico. Najbolj zahtevno in zabavno pa je volka udomačit in poriniti pujsa s pečine!

Težko pričakovane novosti

Trenutno igro razvijalci še testirajo, že v kratkem pa igra ne bo več “Beta” – torej v preizkusni fazi, kar pomeni, da bo tudi dražja.  V 1.9. Beta obljubljajo nadgradnjo, kot npr. dalo se bo napoje “kuhat” in dobil nove sosede – vaščane, s katerimi bo možno tudi trgovati. Do takrat pa lahko na internetu najdeš mape, ki so jih vnaprej pripravili drugi igralci in v njej poskušaš rešiti zastavljene naloge. Veliko dogajanja je tudi na Minecraft Forumu, kjer uporabniki nalagajo tone posnetkov svojih mega gradenj in na Minecraft Wikipediji, kjer je zapisano vse, kar moraš vedeti o igri in kar ti lahko pri njej pomaga.  Za vse, ki jih zanima tudi realno druženje in spoznavanje s soigralci, pa organizirajo tudi kongres Minecon – a na žalost bo potekal čez “lužo”.

MineconPovezave:

Advertisements
Komentarji
  1. najakovan pravi:

    POZOR! PRIHAJA NOV ČLANEK O NOVI VERZIJI IGRE MINECRAFT 1.2. – KMALU!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s