MTB point of view

Posted: 28/10/2011 by mtbstudio in MOVEit
Oznake: , , , ,

Point of view: Google v 0,18 sekunde najde približno 323 milijonov odgovorov. Oni že vejo. Imajo point: 0,18 sekunde sploh ni kako kratka doba! In imajo view: 323 milijonov odgovorov ni nujno tako nepregledna številka kot se zdi na prvi pogled. Veliko ali malo, hitro ali počasi, kot se vzame, odvisno kako gledaš na stvar. Point of view!

In kaj ima to zveze s kolesi, mobilnostjo?

Toliko kot z vsem v življenju – ogromno! Nekaterim je kolo zgolj prevozno sredstvo drugim ultimativna religija, tretji spet komaj vedo, čemu je kolo namenjeno. In čemu je namenjeno kolo? Spet smo na začetku! Osnovna ideja je bila učinkovitejše premagovanje poti v primerjavi s pešačenjem in še nekaj desetletij nazaj bi verjetno lahko trdili, da je bilo to osnovno in splošno vodilo na vseh področjih kolesarstva. A kot večina dobrih idej se je tudi ta v zgrešeni evoluciji človeštva izrodila čez vse razumne meje. Z lahkoto namreč najdemo kolesarje, ki jim je pri njihovem načinu »kolesarjenja« kolo 98 % časa “v napoto”.

MTB

In vendar jim tistih 2 % časa, kolikor traja orgazmični užitek pri spustu odtehtata vse napore?!

MTB

Vse je relativno – point of view!

Vse je v glavi, pravijo. A vseeno ni tako enostavno. Z napačno opremo še tako uravnovešene misli postanejo labilne, če ne prej se zlomijo ob pogledu na ostale primerno opremljene kolesarje. Izrazito progresivna evolucija razvoja koles in opreme zadnjih let nas je pripeljala do skrajno nepregledne ponudbe, kar povprečnega uporabnika praviloma odvrne od raziskovanja in iskanja njemu najprimernejše.

Tudi če odmislimo vse zvrsti, podzvrsti in se omejimo zgolj na površinski pogled imamo problem. Kje najdemo kvalitetni pregled ponudbe kolesarske industrije, kako najdemo v poplavi koles in opreme tisto, kar je za našo uporabo najprimernejše?

Kolesarski sejmi

Ena najboljših investicij je zagotovo obisk večjega mednarodnega kolesarskega sejma, kakršen je na primer Eurobike, kjer v živo in v večini primerov iz prve roke doživimo utrip kolesarske realnosti sedanjega časa v vsej svoji pestrosti.

Eurobike   Eurobike

Obstajajo tudi virtualni sejmi, ki skušajo pričarati vzdušje pravega sejma ali pa vsaj podati nekaj informacij – kot naprimer Onbikex.de.

Pa vendar, kakorkoli obračamo, nam virtualna (navidezna) resničnost še nekaj časa ne bo zmogla ponuditi občutka pri dotiku gladke sveže barvane kovine, mastnih prstov po dotiku verige, vonja po smrdeči gumi …

MTB   MTB gume

… da o občutkih pri vožnji niti ne govorimo …

MTB

.

Kaj pravzaprav lahko sploh nadomesti obisk sejma? Kakor za koga, odvisno… Point of view!

.
Ostali Outdoor sejmi s kolesarsko ponudbo:
.
Bike sejmi » v naravi «:

.

Utrip kolesarstva je možno ujeti tudi na tekmovalnih prireditvah:
.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s