Študenti v gibanju

Posted: 31/10/2011 by mojcika in MOVEit
Oznake: , , ,

Chicago girls at Sokol Sports, Prague, Austria...

Gibanje na svežem zraku v parku ali nekje v dvorani je priporočljivo za vsakega človeka. Z gibanjem zbudiš telo iz otopelosti, mišice dobijo nov val krvi in še možganske celice si odpočijejo od napornega študija. Center za univerzitetni šport in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) vsako leto pripravljata raznovrstne športne dogodke in projekte ter tako podpirata športne dejavnosti za študente.

Migam s Centrom za univerzitetni šport

Center za univerzitetni šport tudi letos organizira brezplačno športno rekreativno vadbo (odbojka, košarka, nogomet, badminton, namizni tenis, fitnes) v športni dvorani Rožna Dolina in športno rekreativno vadbo na več lokacijah (vodna aerobika, joga, skike rolkanje …).

Step Aerobics Class at a Gym Category:Step aer...

Z raznoliko ponudbo športnih aktivnosti skrbijo, da so tudi študentske počitnice aktivne. Organizirajo adrenalinski teden, alpsko smučanje, vožnjo s kajaki, ledno plezanje, turno smučanje …  Za organizacijo nekaterih navedenih programov pa se predvideva določen delež sofinanciranja udeležbe s strani študentov.

Migam s ŠOU-vom

Resor  za obštudijske dejavnosti ŠOU v Ljubljani skozi vse študijsko leto pripravlja in organizira športne projekte ŠOU ski opening, ŠOU futsal turnirje, ŠOU adrenalin in ŠOU ligo v posameznih ekipnih športih.

ING RUN

ŠOU v Ljubljani podpira tudi športne dejavnosti v okviru Majskih iger, Študentski tek na grad, ki ga izvaja Zavod ŠOU Šport, ter delovanje Športne zveze Univerze v Ljubljani. »Če so študentske športne dejavnosti v okviru ŠOU v Ljubljani brezplačne ali ne, je odvisno od posameznega projekta – v največji meri ŠOU v Ljubljani do določene mere sofinancira oz. subvencionira prispevek študenta,« je dejal Klemen Kristan, minister za obštudijske dejavnosti ŠOU v Ljubljani.

Zavod ŠOU šport študentom ponuja tudi vodene plačljive športno-rekreativne programe (aerobika, zumbo,  pilates, aerolates, jogo, plavanje …), športno-izobraževalne programe, kot so plesni tečaji, borilni športi, alpinistična šola, bossaball, drsanje, rolanje, golf, jadralno padalstvo, masaže, nanbudo …

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s