27. Slovenski Knjižni sejem

Posted: 11/11/2011 by geek peek in KULT-knjige
Oznake: , , ,

Slovenski knjižni sejemVsak je v otroštvu imel knjigo in verjamem, da jih ni bilo veliko, ki so na njih res pustile vtis. Zato je toliko bolj strašljivo, če komu povem, da rada berem knjige in mi ta odvrne: “A res? Jaz pa sem v življenju prebral komaj pet knjig!”. Kako zelo srečna sem potem, ko le pridem na kraj, kjer vrši knjig in somišljenikov z višjim IQ-jem, ki vedo koliko so knjige zares pomembne. In ta kraj je Cankarjev dom, kjer bo od 23. do 27. novembra 2011 zasedal 27. Slovenski knjižni sejem!

Na sejem pridi lačen – na voljo bo obilo dobrot

V Debatni kavarni v prvem preddverju se ob 13. uri začenjajo debate o aktualnih knjigah oz. dogodkih. Založniška akademija ponuja strokovna predavanja tudi s tujimi predavatelji v Literarnem klubu Lili Novy. Odprti oder ali Forum za obiskovalce je prostor, kjer avtorji navdušujejo in neposredno komunicirajo s svojo publiko in merijo njen odziv – v drugem preddverju. Društvo slovenskih pisateljev bo na letošnjem knjižnem sejmu predstavilo nominirance in prejemnike najvidnejših literarnih nagrad v Sloveniji v veliki sprejemni dvorani – program v rubriki Pokusimo besedo. Ne bodo manjkale predstavitve založb, dražbe in razstave ter Šolski knjigosled.

Slovenski knjižni sejemNajboljše knjige si zaslužijo najboljše pohvale

Na slavnostnem odprtju sejma, ki bo potekalo na večer pred uradnim odprtjem sejma,  bo Združenje knjižnih založnikov podelilo Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo, nagrado za najboljši literarni prvenec ter za najlepšo slovensko knjigo nagrado krilati lev.

Knjige so tvoje najboljše prijateljice

Slovenski knjižni sejemNaša življenja so odvisna od pričevanj, pripovedovanj, poizvedovanj in označevanja dogodkov ali oseb. Ljubezenske, detektivske, biografske, zgodovinske, pustolovske, srhljivske, fantazijske in druge zgodbe bodo vedno predmet našega zanimanja – tudi v revijah, na spletu, na televiziji, v elektronski knjižni obliki itd. Vsi ti posredovalci besed pa ne bodo nikoli zamenjali občutek po svežem listu, ki mu ne bo nikoli baterij zmanjkalo in se lahko še celo sliniš po njih, če ti paše – knjiga tega ne bo nikomur povedala. 🙂

Povezave:
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s