Nanbudo

Posted: 23/11/2011 by mojcika in MOVEit
Oznake: , , , , ,
Nanbudo, Dojo Sakura

Image by Sabionline via Flickr

Nanbudo vadba združuje tehnike japonskih borilnih veščin (tehnike juda, aikida, ju jitsa, karateja,..) in dihalni del, ki pripomore k večji energičnosti in sproščenosti udeleženca vadbe (dihalne vaje vsebujejo tehnike  tai chija in joge).  Namen vadbe je telesno in umsko sproščanja ter posledično izboljšanja zdravja in počutja.

Nanbudo – primeren za vse!

Vadba Nanbudo je zasnovana tako, da se telo udeleženca, ne glede na starost ali športno pripravljenost, fizično razvija in krepi. Nivo aktivnosti izvajanja nanbudo tehnik si lahko vsakdo prilagodi svojih željam, potrebam in zmožnostim. Vadba vključuje tudi razvoj lastnosti, kot so odločnost, pogum, disciplina, umirjenost.

Qi character calligraphy written by my teacher...
Ki (Qi) energija

Pri usihanju ali zastoju pretoka Ki (Qi) energije po energetskem kanalu določenega notranjega organa (želodec, debelo in tanko črevo …) se pojavijo bolečine, ki nas opozarjajo na pomanjkanje energije: glavobol, nezbranost, nespečnost, oteženo dihanje … Terapevtske dihalne vaje omogočajo, da se s pravilno izvedbo tehnik stimulira prost pretok Ki energije po energetskih kanalih določenega organa.

V Nanbudo centru v Ljubljani so prepričani, da lahko vsakdo z redno in pravilno izvedbo omenjenih tehnik omili ali celo odpravi težave in dvigne energičnost svojega telesa ter pozitivnost svoje zavesti.

Nanbudo, Dojo Sakura

Image by Sabionline via Flickr

Več o tem:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s