LMIT mobilna točkaTe je na tvoji šoli ali fakulteti v avli že kdaj pričakala čudna stojnica, ki ničesar ne prodaja, le polno “reklam” ponuja? No, to niso reklame, ampak informacije za mlade, ki jih ponuja L’MIT – Ljubljanska mreža info točk na svoji mobilni točki!

Ljubljanska mobilna info točka

Društvo Škuc je tisti “krivec”, ki se trudi mladim približati informacije, ki so pomembne zanje in jim vzbuditi željo po mobilnosti, izmenjavah, aktivizaciji, prostovoljstvu, ponudbah znanj, osveščanje o drogah, alkoholu, spolnosti…  Izvaja se v osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah, dijaških domovih… LMIT mobilna točka je zasnovana tako, da se lahko postavi v šolski avli ali na šolskem dvorišču, informativno gradivo in mladi informatorji (prostovoljci) pa so ti na voljo med odmori in po pouku. Ni pa namenjena le mladim, velikokrat se tudi starši in učitelji ustavijo na stojnici, saj je del informacij namenjen tudi njim.

LMIT mobilna točka

L’MIT mreža informacij

Ljubljanska mreža info točk za mlade L’MIT je mreža neprofitnih organizacij, ki jih druži skupna dejavnost informiranja mladih in mladinskih organizacij v Ljubljani. L’MIT je sestavljen iz splošnega info centra in sedmih info točk, ki delujejo na raznolikih področjih (kultura, književnost, duhovnost, družbeni aktivizem, socialno in mladinsko delo, osveščanje o drogah in spolnosti…).

LMIT - Ljubljanska mreža info točkNo limit z L’MITom in Ej!KArtico!

Na voljo so ti L’MIT točke, ki zbirajo, urejajo, objavljajo in brezplačno posredujejo raznolike informacije:

  • CSD Moste Polje
  • Svetovalnica Fužine
  • Društvo ŠKUC
  • KUD Anarhiv
  • Mestna knjižnica Ljubljana – Knjižnica Otona Župančiča
  • Mladinsko-informacijski center – MIC
  • Združenje DrogArt 
Osnovna EjKArtica - Evropska mladinska karticaPred kratkim sta se tem 6 članicam mreže L’MIT pridružili še dve novi članici:
  • SŽ-Ej!KArtica - Evropska mladinska karticazavod MOBIN s programom Ej!KArtica in
  • MISSS – mladinsko informacijsko svetovalno središče Slovenije.
e-NAMIG in Kaj me osreči

LMIT natečaj Kaj me osreči...Če še nisi imel sreče videti kakšnoL’MIT stojnico, se lahko na www.lmit.org naročiš na e-NAMIG z informacijami o izobraževanju, zaposlovanju, prostovoljnem delu, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah, aktivizmu, ekologiji, duhovnosti, zdravju in pomoči v stiski, lokalnih organizacijah in službah za mlade, mladinskem delu, razpisih in natečajih, evropskih programih za mlade (Mladi v akciji, Eurodesk, EVS…), ki jih dobiš na svoj e-mail račun.

Na LMITovi spletni strani lahko sodeluješ med drugim tudi na spletnem natečaju Kaj me osreči. Oddaš lahko svojo misel ali glasuješ za katero od že prispelih, si ogledaš razglednice preteklih let in katero izmed njih tudi pošlješ. Če imaš srečo, lahko izberejo in objavijo tudi tvojo misel!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s