Štajerski metalci

Posted: 12/12/2011 by mojcika in KULT-muska
Oznake: , , , ,

FrameNa slovenskem glasbenem prostoru si je svoje metalsko mesto izborila tudi skupina Frame, ki je glasbeno energijo začela oddajati leta 2007. Sprva so igrali le priredbe in se iskali znotraj zvrsti metala, nato pa so se poistovetili z zvrstjo metalcore-a.

Že od vsega začetka sooblikujejo dogajanje na lokalnih mariborskih odrih, vsako leto nastopajo na odrih srednješolskih festivalov, kot so Sešstock, Serš Rock, Primafest, odigrali pa so tudi nekaj koncertov zunaj Maribora.

Frame na koncertih

FrameBili so predskupina marsikateremu večjemu slovenskemu bendu, kot so Šank Rock in Not’n’vun. Lani so se udeležili tudi festivala Scena Fest. Zasedba je nato s producentom Maticem Mlakarjem posnela dve avtorski skladbi. Sledili so koncerti in nov projekt, snemanje promocijskega videa z režiserjem Alešem Horvatom, s katerim so pritegnili veliko zanimanje in dober odziv.

V letu 2011 so odigrali veliko koncertov, za njih sta bila najpomembnejša nastopa na največjem slovenskem metal festivalu Metalcamp 2011 in mariborskih Lampijončkih, nastopa sta jim dala še dodaten zagon za nadaljnjo delo.

Tudi v tujini

Njihova pesem Monsters je vzbudila zanimanje tudi tujih medijev. Pesem se namreč nahaja na CD kompilaciji, ki je izšla poleg srbske glasbene revije Nocturne Music Magazine. Njihova ustvarjalnost pa so glasbeniki usmerili tudi v ustvarjanje avtorskih pesmi, tako bodo spomladi naslednje leto posneli svoj prvi album.

Člani skupine

FrameFrame so: Marko Fras – vokal, Marko Valadžija – kitara in back vokal, David Kuplen – kitara, Ozren Ljepović – bass kitara, Maja Orešnik – bobni.

Maja je dejala, da ji udejstvovanje v bendu pomeni kreativno oblikovanje. »Biti del skupine tudi pomeni, da imaš ob sebi druge, s katerimi moraš sodelovati in se z njimi seveda ujeti. Če igraš v skupini se naučiš sodelovanja, strpnosti, odgovornosti in navsezadnje biti del skupine pomeni neko pripadnost, saj nas povezuje skupen interes.« Glasba Maji predstavlja ustvarjanje, ki jo sprosti in napolni z energijo. »Pomeni mi način izražanja, izziv, nasploh igranje v mojem bendu se mi zdi izziv,« je še povedala Maja.

Več o skupini:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s