Nova muska: Rihanna – Talk That Talk

Posted: 01/01/2012 by MissSunshine in KULT-muska
Oznake: , , ,

Rihanna - Talk that talkRihanna je tista mlada pevka, za katero se zdi, da jo spremljata dve dejstvi. Ne mine teden, ne da bi bilo njeno ime vpleteno v vsaj eno kontroverznost, če ne celo škandal. In vse, česar se dotakne, se prej ali slej spremeni v zlato. Njen novi album, ki je izšel pred približno mesecem dni, se je prav tako hitro zavihtel na vrhove lestvic. Na njem Rihanna poje o svojih dominantnih prepričanjih, o romantiki, ki se ji ne more upreti in o dejstvu, da je v svojih ljubeznih preprosto – odkrita. Kaj pa v glasbi?

Talk That Talk

Ne glede na škandale z golimi fotografijami, nasilnim bivšim, predrznimi videospoti, skladbami o sadomazohističnih odnosih in predrznim oblačenjem je Rihanna še vedno pop ikona. Taista pop ikona, ki svojo predrznost pokaže tudi tako, da se postavi zase, ko jo neka nizozemska revija označi za črnsko prasico. Urednica revije je dala odpoved, Rihanna pa začela vojno proti rasizmu. Prav ta dogodek zelo dobro simbolizira njen novi album.

Več kot jasno je namreč, da se iz Rihanne prav nihče več ne bo delal norca, noben fant ne bo dvignil roke nad njo in nihče je ne bo potiskal v kot. Zaveda se, da je vzor številnim mladim puncam in čeprav morda tega ne demonstrira z izbiro tatujev in oblek, je nedvomno odkrita, ko pride do besedil in glasbe. Brez dvoma je na novem albumu veliko kontroverznih besed in izjav, vendar od nje nihče ne more pričakovati, da bo večna punčka, kot so to želeli storiti z Britney Spears. Bog ne daj, da bi odrasla in kdaj zinila kakšno o seksu! No, Rihanni je za ta mnenja bolj malo mar.

Čeprav ni moja najljubša pevka in se mi včasih zdi, da je prav malce naduta, je punca vsekakor na mestu in je ne zanima to, da so njene skladbe večno na mizi za avtopsijo, kjer jim po drobovju iščejo sledi o Chrisu Brownu. In skladbe te sledi brez dvoma imajo, kar je razumljivo, saj tako intenzivne izkušnje ne more izbrisati en sam album. A kljub vsemu koraka naprej. Prepričljivo tako vpopu, reggaeju, funku, soulu in r&bju. In to je njena prednost pred ostalimi.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s