Informativa 2012Vse o iskanju zaposlitve, štipendiranju in o izobraževanju lahko izveš 20. in 21. januarja na Gospodarskem razstavišču, kjer se bo dogajal vseslovenski sejem Informativa.

O poklicih, štipendijah in še in še

Na Informativi lahko vidiš praktičen prikaz poklicev, za katere se lahko izobražuješ ali usposabljaš. Informiraš se lahko o možnostih za zaposlitev po končanem izobraževanju, o pomenu razvoja ključnih znanj na delovnem mestu, predstavili ti bodo pogoje za vpis v različne izobraževalne programe, pa tudi štipendijske sheme in številne druge, z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije.

Med sodelujočimi na Informativi ’12 bodo srednje šole in šolski centri, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, regionalne razvojne agencije, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja.

Ej!KArtica na Informativi!

LMIT mobilna točka

Na sejmu bomo tudi članice Ljubljanska mreže info točk, ki bomo obiskovalcem sejma predstavile svoje programe za mlade. Med njimi te na stojnici mreže L’MIT pričakuje tudi ekipa Ej!KArtice!

Organizirane bodo tudi delavnice z naslovom “Išče se … informacije za mlade!”, na katerih lahko spoznaš nekaj uporabnih orodij in informativnih virov, ki ti lahko pomagajo pri iskanju in izbiri ustreznih informacij na različnih področjih: od izobraževanja do preživljanja prostega časa. Delavnica je primerna predvsem za srednješolce, vabljeni pa so tudi vsi ostali. Delavnice bodo potekale v petek 20. januarja ob 9.30 in ob 11.20 v Mali predavalnici.

Članice mreže L’MIT so:

  • CSD Moste Polje – Svetovalnica Fužine,
  • Društvo ŠKUC,
  • KUD Anarhiv,
  • Mestna knjižnica Ljubljana – Knjižnica Otona Župančiča,
  • Mladinsko-informacijski center – MIC,
  • Ej!KArticaZdruženje DrogArt,
  • Zavod MISSS
  • Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

Vstop na prireditev je brezplačen.

Več o Informativi: www.informativa.si

Informativa 2012

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s