Razglednice iz vseh koncev in krajev sveta

Posted: 23/01/2012 by matejapa in GRAVItacija
Oznake: , ,
Ali tudi ti iz vsakega potovanja kot obvezen spominek prineseš zanimive razglednice ali pa jih z veseljem pošiljaš naokrog? Obstaja zanimiv način, kako za malo denarja in z veliko dobre volje, dobiti v poštni nabiralnik razglednice iz vsega sveta.
.

Postcards

Ljubitelji na roko napisanih razglednic

Pri tem ti pomaga projekt Postcrossing, preko katerega imaš možnost brezplačno prejemati razglednice iz različnih delov sveta. No, skoraj brezplačno. Glavna ideja je: če pošlješ kartico, dobiš nazaj vsaj eno kartico od naključnega postcrosserja. Veliko je takih ljudi, kot je avtor Paulo Magalhães, ki imajo radi pošto, pa ne elektronsko, ampak napisano na roke. Nepričakovana pošta, ko prejmeš razglednico iz različnih dežel sveta, lahko spremeni tvoj poštni nabiralnik v nabiralnik presenečenj. In kdo si tega ne želi?

Devet milijonov nasmehov

Postcard 2

Spletna stran Postcrossing, ki deluje od leta 2005, obsega skoraj 280.000 članov v 202 državah sveta. V tem času je bilo poslanih že več kot devet milijonov kartic, ki so najbrž pričarali devet milijonov nasmehov pri prejemnikih po vsem svetu. Tudi Božena Džaić je navdušena postcrosserka že slabo leto dni. Študentka japonologije in ruščine pravi, da je to super oživitev na roko  napisane, osebne in ‘resnične’ pošte in misli, da ni skoraj nikogar, ki ga razglednica v nabiralniku ne bi razveselila.  “Nad večino kartic, ki sem jih dobila, sem navdušena, sploh pa mi je zakon, da skoraj vsi napišejo malo več kot samo ‘lep pozdrav’. Najbolj sem pa seveda navdušena, ko dobim kakšno v japonščini ali ruščini,” razlaga Božena.

Kako točno to deluje?

Postcrossing

Ko se prijaviš na spletni strani, dobiš naslov (zate ga naključno izbere spletna stran) in identifikacijsko številko razglednice. Ta številka mora biti napisana prav na vsaki razglednici, ki jo pošlješ. Ko tvoj prejemnik dobi kartico, jo s pomočjo identifikacijske številke vpiše v sistem na spletni strani. To storiš tudi ti, ko prejmeš razglednico.

Če želiš svoj poštni nabiralnik spremeniti v nabiralnik presenečenj, več informacij poišči na: www.postcrossing.com

.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s