Še (že) igraš Minecraft? 2.del

Posted: 09/03/2012 by geek peek in KULT-art
Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Minecraft creepers - The beatlesOd našega zadnjega članka o Minecraftu je prišlo do kar nekaj posodobitev, zato spet pišemo o tej zanimivi privlačni igri, ki postaja vse bolj priljubljena! Tokrat smo se razpisali o novih predmetih, trikih in nasvetih (o katerih lahko še več prebereš, če klikneš na obarvane besede spodaj). Pa poglejmo, če si postal že izkušen minecraftovec ali si se šele dodobra spoznal s to igro?

MINECRAFT 1.2.

Najprej novica: najnovejša verzija igre bo od 1. marca tudi v Slovenščini! Nato pa je prva posodobitev, ki jo opaziš, to, da so povečali višino, do kam se lahko gradi. Do sedaj je bilo možno graditi le do 128 kock v višino, zdaj pa je možno graditi enkrat višje – do 256 kock!

Poleg volkcov, ki jih najdeš samo v iglastem gozdu, so na novo dodali divjo mačko, njo pa najdeš v džungli. Če ti jo uspe ukrotit, se spremeni v hišno mačko. Hraniš jo z ribo, a pazi, da ne pride na tvojo posteljo, saj mačke obožujejo postelje! Mačke so še posebej koristne, ker Zeleni eksplozivci bežijo stran od njih!

Volkci in vaščani se zdaj lahko razmnožujejo in imajo potomce, slednji le, če imajo v hiškah dovolj prostora. Ovcam pa zraste volna nazaj, zato jih lahko gojiš in stalno strižeš (prav ti pride pri izdelovanju zgradb iz barvne volne), a le če imajo pod seboj travo, s katero se prehranjujejo.

Pazi, da ti zombiji ne vdrejo v hiško!

Pri živalih, pošastih in vaščanih pa se je razvila tudi umetna inteligenca, saj so dobili možnost odločanja. To pomeni, da ne zgorijo na soncu, ko pride svit, ampak iščejo zavetje, ker vedo, da bodo tako dlje preživeli.

Od vedno sta bila sonce in luna kvadratasta. Nedolgo tega je ustvarjalce je prijelo, da so jima spremenili obliko v okroglo zato, da bi lahko prikazali različne lunine oblike. A ker uporabnikom to ni bilo všeč (in meni tudi ne) so jima vrnili kvadratasto obliko! Seveda, saj je ves point Minecraft na kockah in kvadratastih oblikah! Uspešno pa so uvedli še različne vremenske spremembe npr. dež, sneg, nevihte in strele.

Bodi kot Krištof Kolumb in osvajaj nove svetove!

V igri obstajajo puščave, ravninske savane, listnati in iglasti gozdovi, močvirja, jamski svet, hribovit svet. Pod zemljo lahko raziskuješ predore, ječe, skrivnostne sobane s skrinjami, ki skrivajo dragocene predmete kot naprimer zrna kakava, in ogromne knjižnice. S prejšno posodobitvijo so prišla tudi ledena, zasnežena območja in dežela ogromnih gobic, z najnovejšo posodobitvijo pa je na voljo tudi džungla.

Poleg sveta Zemlje (Overworld) pa obstajajo tudi drugi svetovi kot naprimer Pekel (Hell oz. The Nether), Konec (The End) in Praznina (The Void). Do teh svetov prideš s portali, ki jih narediš naprimer iz kamna obsidian – ta te pripelje v Pekel. Tu najdeš bolj srhljivo vzdušje z drugačnimi pošastmi, ki se različno odzivajo na napad. Če v Peklu ubiješ Zombie Pigmena, te lahko njegovi rojaki maščevalno napadejo, če so te opazili pri ‘zločinu’. V peklu po nebu kroži ogromen bel kvadratast oblak Žalostni duhec in ta nate spušča ogenj, prav tako kot vrteča se Zlata pošast, ki občasno ob smrti spusti zlato palico.

Če pa zbiraš očesca, ki jih po boju za sabo pusti visoki, črni in suhcani Enderman, pa te pripeljejo v Konec, kjer te lahko prestrašijo tudi zmaji! Če pa padeš z roba Konca, pa samo padaš in padaš – in prideš v Praznino.

Minecraft
Ali veš, da to ni le igra o rudarjenju?

Ali veš, da če vidiš, kako v pujsa udari strela v nevihtni noči, se ta lahko spremeni v Pigmena, prav takšnega, ki jih najdeš v Peklu? Če ti uspe Okostnjaka pripravit, da s svojimi puščicami zadane v Creeperja, ta spusti glasbeni cd! Na voljo je več kot deset cd-jev, ki si jih lahko tudi preddvajaš v glasbeni skrinjici. Včasih od kod prijaha celo okostnjak na pajku t.i. jahač, ampak če se ti posreči, da te oba gledata iz višine in ne moreta do tebe, okostnjak sam ubije pajka, ker strelja navzdol neposredno vanj!

Še najbolje, kar pa moraš preizkusit pa so Snežaki, ki s kepanjem odženejo pošasti oz. jim nagajajo, da sam lažje uideš. Lahko jih sestaviš iz dveh kock snega in bučkine glave, če pa jim namesto snega dodaš štiri kocke železa v obliki črke T, pa postanejo Železni golemi! Vpričo njih ne smeš ubiti vaščana, saj jim golemi radi poklanjajo cvetje!

V Minecraftu lahko tudi čaraš!

Iz sedmih železov lahko zgradiš čarovniški kotel, iz zlate palice in kamnov pa si postaviš čarobno stojalo za ustvarjanje napojev. Napoji ti izboljšajo zdravje in moč, lahko jih pa tudi zmečeš v pošasti in jih tako oslabiš od daleč. Če pa želiš začarati oz. okrepiti svoje orožje, orodje in oklep, pa potrebuješ čarobno mizo s knjigo in uroki v nerazumljivi pisavi. Pri boljših čarovnijah potrebuješ zelene točke, ki se ti seštevajo vsakič, ko karkoli živega ubiješ, tudi kokoš. Ampak še vseeno ne veš, kakšno moč je tvoj meč prejel, dokler ga ne začaraš do konca! Učinkovitost mize lahko izboljšaš, če jo postaviš v bližino knjižnih polic.

Naj te ne presenetijo niti…

zeleni Zombiji velikani niti rdeče krave z rdečimi gobami na hrbtih! Oglej si še druge nasvete na YouTube-u, kako narediš skrivni prehod, gojiš pošasti in pobiraš njihove predmete, ustvariš zaklopko, ki ustavi vodo, si narediš skrivne skrinje z skritimi zakladi in druge zabavne in priročne nasvete. Pridruži se tudi slovenskemu forumu ljubiteljev Minecrafta in poskusi igrati tudi v multiplayer verziji! Kako? Pobrskaš za naslovi, tu ti predlagamo enega: http://server.slo-minecraft.com

Povezave:

.

Advertisements
Komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s