Zimska knjižna razvajanja III.

Posted: 12/03/2012 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , ,

Rosamund Lupton: SestraEna najbolj pretresljivih knjig preteklega leta je zagotovo tudi misteriozna zgodba, ki s svojimi zapleti in razrešitvijo buri duhove. Knjiga ni bila brez razloga razglašena za najboljši prvenec leta 2011, saj je bila tudi najhitreje prodajana e-knjiga vseh časov. V digitalni dobi to vsekakor ogromno pove.

Rosamund Lupton: Sestra

Novembra lani je knjiga izšla tudi v slovenskem prevodu, zato nimaš več nobenega izgovora. Zgodba govori o Beatrice, ki jo sredi nedeljskega kosila zmoti telefonski klic. Ko izve, da pogrešajo njeno mlajšo sestro Tess, sede na prvo letalo in se iz New Yorka, kjer živi, ujeta v dobri, a dolgočasni službi in enako smiselni, a dolgočasni zaroki, vrne v London. Čeprav je med njo in njeno mlajšo sestro velik ocean, je njuna sestrska vez neizbrisna, najmočnejša in nepreklicna. Ko se odpravi na pot nazaj v svojo domovino, se ji še sanja ne, kaj vse bo morala odkriti in ugotoviti, ko bo iskala svojo sestro. In ko vsi, vključno z njuno mamo, verjamejo, da so Tess za vedno izgubili, se Beatrice ne da. Odločena je, da jo bo našla, ne glede na vse in ne upoštevajoč dejstvo, da jo nevarna odkritja in temačne skrivnosti lahko stanejo celo življenja.

SisterIzjemen triler

Še najmanj presenetljivo je, da je Rosamund Lupton sama potrdila govorice, so pravice za snemanje filma že prodane. Zagotovo je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo ta zgodba našla pot na filmska platna. Knjiga namreč nosi posebno značko izjemnega trilerja, pri katerem strani obračaš z neumorno hitrostjo, a hkrati požiraš besede, ki nosijo pomen med vrsticami in ki več kot izvrstno prikažejo tudi neponovljivo vez med dvema sestrama, neskončno ljubezen in upanje, ki do zadnjega ne umreta.

Nedvomno izvrstna knjiga za preganjanje zadnjih zimskih večerov. Jeseni nas čaka prevod druge uspešnice te avtorice. Tudi mi že komaj čakamo!

Rosamund Lupton

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s