Zimska knjižna razvajanja IV.

Posted: 16/03/2012 by MissSunshine in KULT-knjige
Oznake: , , , , , ,

Seveda, za vogalom je že pomlad, zato je skrajni čas, da v teh zadnjih mrzlih dneh predstavimo še poslednjo zimsko knjigo, ki ti bo grela večere. No, glede na tematiko ti jih bo morda pohladila, saj ti bodo po hrbtu gomazeli mravljinci. Predstavljamo namreč enega najbolj uspešnih kriminalnih pisateljev zadnjega časa. Če njegovih knjig še ne poznaš, je skrajni čas, da vstopiš v svet pravega trilerja in skrivnostnosti.

Harlan Coben - Gozd

Harlan Coben: Gozd

Predstavili bomo najnovejšo knjigo, ki je dočakala slovenski prevod. Mojster shrljivk v tej zgodbi govori o štirih najstnikih, ki so sredi poletnega tabora odšli v gozd. Dva izmed njih so našli umorjena, za dvema pa se je izgubila vsaka sled in življenja štirih družin se popolnoma spremenijo. Dvajset let pozneje pa se zdi, da se bodo spet.

Harlan Coben tako v svoji zgodbi obišče Paula Copelanda, brata ene od žrtev tistega temačnega gozda. Paul dela kot okrožni tožilec Essexa v zvezni državi New Jersey. Je oče samohranilec in vzgaja šestletno hči, njegova žena pa je umrla za rakom. Trudi se usklajevati družinsko življenje in svojo uspešno in hitro napredujočo kariero in tako celo pozabi na travme iz preteklosti. Dokler nekega dne ne najdejo žrtve umora, s katero naj bi bil povezan. Truplo naj bi bilo namreč eno izmed tistih štirih žrtev pred dvajsetimi leti. Dokazi pa kažejo, da je bila ta oseba ubita šele pred kratkim. To odkritje ogrozi globoko in dolgo zakopane skrivnosti njegove družine, postavi pa se tudi vprašanje … Je njegova sestra torej še vedno živa?

Harlan Coben at the Los Angeles Times Festival...

Harlan Coben

Harlan

Petdesetletni pisatelj je bil na kolidžu v isti bratovščini kot Dan Brown. Že v svojih dvajsetih je spoznal, da ga privlači pisanje in do danes je spisal več kot 40 knjig in prav vse imajo lastnosti trilerjev, ki skoraj sami od sebe obračajo strani. Od knjige se ne boš mogel odlepiti, tako kot tudi ne od njegovih drugih, saj uspešno splete vezi med vdanostjo in izgubo, med kriminalom, pravico, družino in skrivnostmi. Kdo je kriv in kaj je sploh zagrešil? Mar niso najboljši prav tisti trilerji, pri katerih ti ni skoraj nič jasno vse do zadnjih strani? Izklopi telefon, kajti ko boš odprl to knjigo, boš postal popolnoma nedružaben.

Skoči še na ostala zimska razvajanja: prvodrugo in tretje

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s