Nikoli nisi sam!

Posted: 21/03/2012 by mojcika in GRAVItacija
Oznake: , , , , , ,


Ko se znajdeš v zagati, ne najdeš odgovora ali rabiš nasvet, ti  pomaga ekipa študentov različnih študijskih smeri pod mentorstvom strokovnjakov s področja prava, socialnega dela in psihologije.
Zavod Študentska svetovalnica, ki ga je ustanovila Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, je unikatni servis, saj brezplačno nudi številne informacije z omenjenih področij.

Pametni vprašajo

Na zavodu zainteresirane informirajo in jim svetujejo glede težav na področju študija, bivanja, štipendiranja, zdravstvenega in socialnega varstva ter drugih pravic, ki izhajajo iz statusa študenta. Nudijo tudi psihološko svetovanje, svetovanje za študij v tujini, nasvete za študentske družine in psihoterapevtsko pomoč.

Študentska-svetovalnica

Na svetovalce se je obrnilo že več 10.000 študentov

Študentska svetovalnica vsako leto zabeleži več kot 10.000 primerov svetovanja, nudenja pomoči in posredovanja informacij študentom. Dejavnost zagotavljanja podpore, informiranja in svetovanja študentom v kakršnikoli stiski pa se je začela izvajati leta 1989.

Usposobljenost svetovalcev

Studentska-svetovalnicaŠtudentska svetovalnica se ukvarja z obravnavo treh večjih področij (pravno, socialno in psihološko svetovanje). Za vsako področje je zadolžen strokovni mentor:

  • za pravno svetovanje je zadolžen doktor prava, asistent na Kazenski katedri na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.
  • mentorica na področju socialnega svetovanja je specializantka psihoterapije na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in doktorska študentka Zakonske in družinske terapije.
  • za psihološko svetovanje je mentorica diplomirana psihologinja.

Sodelavci Študentske svetovalnice se pred pričetkom dela udeležijo trimesečnega usposabljanja na področju zakonodaje in svetovalnega dela, redno se udeležujejo različnih izobraževanj za omenjeni področji. Vsi člani svetovalne ekipe delujejo že najmanj dve leti, strokovni mentorji pa tudi pet ali več.

Kontakt

Svetovalci so dosegljivi za vprašanja na brezplačni številki 080 98 67, vprašanja pa jim lahko pošlješ tudi preko elektronske pošte na naslov: info@svetovalnica.com

Več informacij o Zavodu študentska svetovalnica

.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s