Nova muska: Bruce Springsteen – Wrecking Ball

Posted: 23/03/2012 by MissSunshine in KULT-muska
Oznake: , , , ,

 

Bruce Springsteen - Wrecking ball

Naslednje leto bo The Boss praznoval štirideseto obletnico od izida svojega prvega studijskega albuma. Skoraj triinšestdesetletni šef rocka je letos izdal že svoj sedemnajsti album (če štejemo samo studijske), Wrecking Ball.

Lani je umrl eden ključnih članov njegovega E Street Banda, Clarence Clemens, legendarni saksofonist, ki je imel popolnoma svojo bazo oboževalcev. Tistih, ki so občudovali Bruca, in onih, ki so cenili samo Clarencovo igranje. Na koncertih je med glasbeniki na odru požel največ aplavza in kričanja.

Vsekakor bo zanimivo videti, kako bo petčlanska pihalna godbica, v kateri bo tudi Clarencev nečak, skušala stopiti v te ogromne čevlje saksofonskega genija, ko se Bruce odpravi na turnejo, ki bo maja zajela Evropo in po njej bučala vse do konca julija.

Bruce Springsteen: Wrecking Ball

Čisto brez težav priznam, da je Brucova glasba zame navadno čisti užitek. Ampak to ne pomeni, da nimam kritičnega pristopa do njegovih stvaritev. Tako med prvimi priznam, da The Ghost Of Tom Joad najde pot do mojih ušes le ob najbolj temačnih dnevih in da nikoli nisem razumela We Shall Overcome. Ampak zadnja leta Bruce najde načine, kako združiti vse tiste najbolj rockerske riffe, najbolj zabavne melodije z najbolj globokimi besedili in najintrigantnejšimi mislimi. Kako vse skupaj zapakira v vsakdan slehernika, težave malega človeka in trpljenje družine vojaka, mi ne bo nikoli jasno.

Bruce na letošnjih Grammyjih:

.

Novi album, ki lahko postavi Ameriko znova na noge

Na Wrecking Ball se Boss loti tudi rapa in dodatka ženskega vokala, zraven stlači American Land, ki s svojimi irskimi ritmi zaokroži še eno virtuozno ploščo, na kateri med drugim gostuje tudi svojevrsten frajer, Tom Morello. Rap ni njegova močna točka (in čeprav ga zrecitira prijeten ženski vokal Michelle Moore), zato ga bog obvaruj pred hip hopom.

Ampak tudi glede na njegova leta se mu lahko samo poklonimo. Iz rok namreč ne da ničesar, s čimer ne bi bil popolnoma zadovoljen, kar veliko pove o njegovih izdelkih, saj je zelo zahteven. Pri svojih skoraj triinšestdesetih bi se lahko zleknil na kavču in periodično izdajal Greatest Hits. Iz štiridesetletne kariere ima dovolj materiala, da bi si z njim lahko zapolnil eno ploščo na leto in lepo zadrnjohal na svojih lovorikah. Ampak The Boss izda nov album in se podaja na (zaenkrat) 52-mestno turnejo po ZDA in Evropi. In za povrh vsega je po 23-ih tednih prvi, ki mu je uspelo z vrha lestvice izriniti Adele. Saj ni potrebna dodatna razlaga, kajne?

.

Advertisements
Komentarji
  1. Cialis pravi:

    The report provides verified useful to me. It’s really educational and you’re simply obviously quite well-informed in this field. You have opened our sight for you to varying views on this kind of topic with intriguing and solid content material.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s