Dan za spremembe vabi

Posted: 28/03/2012 by geek peek in MOVEit
Oznake: , , , , , , , ,

Dan za spremembe 2012Kaj vse bolj opažaš v naši kulturi? Poleg raznih pozitivnih lastnosti je prisotna tudi osamljenost pri ljudeh. In osamljenost lahko pomagaš “pozdraviti” z druženjem, kajti na Dnevu za spremembe, ki bo potekal 21. aprila 2012, lahko tudi ti prispevaš – kot prostovoljec/ka!

Dan za spremembe – 21.april 2012

Dan za spremembe je čas, ko se posvetiš tistim, ki največ občutijo osamljenost npr. starejši ljudje. Pomisli, kdo v tvoji bližini bi potreboval pogovor, druženje ali kako manjšo uslugo, recimo da za starejšo osebo skočiš v trgovino po nekaj potrebščin ali pa namesto koga pelješ psa na sprehod… Postani prostovoljec za en dan in polepšaj dan sebi in drugim! 

Prijetno s koristnim

Na spletni strani Prostovoljstvo.org najdeš ideje za prostovoljska dela, ki jih organizirajo po celi Sloveniji in se jim lahko na ta dan pridružiš.

Lahko pa samostojno pripraviš kakšno aktivnost, ki ponuja priložnost za pogovor, pomoč posameznikom in skupinam, odrinjenim na družbeni rob, dobrodelno akcijo in druge pobude, ki lahko pripomorejo k občutku povezanosti v tvoji soseščini.  Pomoč pri organizaciji najdeš v e-priročniku in na prostovoljstvo.org.

Sproroči svoje predloge

Svoje predloge, kako boš sam/a, s prijatelji, društvom ali kako drugače 21. aprila prispeval/a k pozitivnim spremembam, sporoči čim prej na info@filantropija.org ali po telefonu na 01 232 11 80, da tvojo dobro idejo objavijo na www.prostovoljstvo.org in tako delijo z drugimi.

Povezave

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s