Za zdravo študentsko življenje

Posted: 30/03/2012 by matejapa in GRAVItacija
Oznake: , , , , ,

Zdrava hrana

Potrebuješ kak nasvet za bolj zdravo življenje? Pod okriljem Resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani do maja poteka projekt Zdravo življenje – zdrav študent, kjer se je oziroma se bo zvrstilo več kot 10 “zdravih” brezplačnih dogodkov za mlade. Projekt je zastavljen široko, saj pokriva različna področja zdravja, ki se med seboj prepletajo.

 Kuhajmo zdravo

Študentje so se na dogodkih že seznanili o tem, kakšen je (ne)zdrav življenjski slog in kako si oblikovati telo na zdrav način. Govorili so o osnovah zdrave prehrane ter škodljivih in učinkovitih dietah. Da bi teoretične napotke preizkusili tudi v praksi, so na Pedagoški fakulteti potekali kuharski tečaji, kjer so se udeleženci naučili pripraviti vegetarijanske obroke, obroke za ljudi s celiakijo in diabetesom.

O nevarnostih sončenja in motnjah hranjenja

TableteNa dogodkih, ki še sledijo v aprilu, se lahko seznaniš s sončenjem in njegovo škodljivostjo; s prekomerno rabo zdravil in o njihovem varnem odlaganju.  Na okrogli mizi bodo govorili o mentalnem zdravju. Odvil se bo tudi cikel delavnic v Svetovalnici za motnje hranjenja MUZA. To je del projekta ŠOU v Ljubljani proti motnjam hranjenja, katerega namen je preprečevanje motenj hranjenja med mladimi, ki predstavljajo rizično skupino.

Vse do sredine maja bodo na 12 ljubljanskih fakultetah potekali tečaji, kjer se bodo študentje lahko seznanili s temeljnimi postopki oživljanja.

Več informacij lahko najdeš na Facebook strani Zdravo življenje – zdrav študent.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s