Prepreči ubijanje za krzno!

Posted: 16/04/2012 by petrinapetra in GRAVItacija
Oznake: , , , ,

Baby Weddell Seal in Adélie Land, Antarctica

Že nasplošno je težko razumeti ljudi, ki do okolja nimajo prijaznega odnosa. Ni nam pa potrebno razumeti tistih, ki pustijo mladiče umirati v agoniji samo zato, da se bodo dame čez zimo okrasile s krznom.

22. marec: morilski pohod nad sivimi tjulnji

Dan, ki označuje začetek pobojev z dovoljenjem kanadskega premierja. Številka dovoljenih pobojev se je v šestih letih iz 400.000 znižala na 38.000. A za tako obliko krutosti, je preveč tudi številka 1! Statistika kaže, da je bilo v 10 letih ubitih dva milijona sivih tjulnjev, 98% pobitih ni ugledalo niti svojega tretjega meseca starosti. Ribiči za morijo uporabljajo kavelj, da ne poškodujejo krzna. 80% tjulnjev ne umre s prvim zamahom, 67% jih doživi agonijo zaradi odiranja na živo. In  vse to za krzno, ki je iz mode in še drago povrh.

Ubiti tjulna za svojega psa?

Obstajajo močni dokazi, da je krznena industrija načrtno kruta do živali z dlako, saj je slednja po možnosti odvzeta z živega telesa, da ohrani svojo »našpičenost«. Največji paradoks je zagotovo ta, da veliko krzna prodajo za oblačilca domačih ljubljenčkov.

Bodi ponosno proti!

Krzno tjulnjev je prepovedano izvažati in prodajati v 31 državah po vsem svetu, tudi v Sloveniji, ki ne dovoljuje niti krzna, ki prihaja iz Kitajske. Delujmo globalno za naravo: zaradi skupne moči se je začela manjšati tudi cena krzna, kar je vodilni razlog, ki jemlje moč industriji, ki trži na račun življenj.

Glasuj proti ubijanju mladih tjulnjev!

Svetovna organizacija Human Society skrbi predvsem za zaščitene vrste živih bitij, tokrat se ji lahko pridružiš s podpisom peticije.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s