Laibach prihaja v miru

Posted: 17/04/2012 by Ej!KArtica in KULT-film, KULT-muska
Oznake: , , , , , ,

Laibach bodo 20. aprila v Kinu Šiška nastopili v sklopu posebne evropske turneje We come in peace. Ekskluzivni koncert bo obeležil tudi slovensko premiero filma Jekleno nebo (Iron Sky) in bo vključeval glasbo, ki jo je napisal Laibach za ta film. Ne zamudi spektakularnega koncerta in filma – z Ej!KArtico 20% ceneje!

Jekleno nebo

Film Jekleno nebo (v režiji Tima Vuorensole) je znanstvenofantastična črna komedija o nacistih, ki leta 1945 pobegnejo na Temno stran Lune, potem pa leta 2018 napadejo Zemljo. Film, za katerega premiero so bile vstopnice med bolj iskanimi na berlinskem mednarodnem filmskem festivalu, je delno navdihnila skupina Laibach, posebej njihov album Volk iz leta 2006, namreč zbirka interpretacij državnih himen, med katerimi je tudi America, ki se pojavi na soundtracku za film.

.

Prihajajoči albumi

Koncert skupine Laibach bo vključeval tudi glasbo iz prihajajočih albumov Laibach Revisited (izide pri WTC) in Reproduction Prohibited / An Introduction To… Laibach / ki spomladi 2012 izide pri založbi Mute. Album je zbirka najbolj znanih priredb, ki jih izvaja zasedba Laibach, poleg tega pa trije redki posnetki: Bruderschaft, kraftwerovska priredba njihove lastne pesmi Brat moj, Warme Lederhaut, priredba posnetka Warm Leatherette v okviru projekta The Normal, in Ballad Of A Thin Man, ki jo je izvirno posnel Bob Dylan.

Laibach - We come in peaceLaibach v Londonu

V sklopu evropske turneje We come in peace je Laibach nastopil tudi na posebnem retrospektivnem koncertu v Turbinski dvorani galerije Tate Modern v Londonu. Nastop zasedbe Laibach je del širšega dogodka v Londonu, ki bo posvečen zgodovinskemu kolektivnemu gibanju Neue Slowenische Kunst (1984–1992) in predstavitvi ljudske umetnosti države NSK. Več o dogodku najdete na naslednjih povezavah: http://retrogardelondon.tumblr.com/

Zanimive povezave:

Z Ej!KArtico na Laibache ceneje!

Ne zamudi spektakularnega koncerta in premierne projekcije filma Jekleno nebo – z Ej!KArtico imaš 20% popust na vstopnice v predprodaji (do 19.4.2012)!

Osnovna EjKArtica - Evropska mladinska kartica partnerska SŽ-Ej!KArtica

Ej!KArtica Facebook stranVeč o Evropskih mladinskih karticah zveš na www.EJKArtica.si.

Želiš biti na tekočem z aktualnimi dogodki in projekti za mlade ter z zanimivimi novicami iz sveta Ej!KArtic?  Naroči se na mesečne Ej!KArtica e-novice!

Ej!KArtica je tudi na Facebooku – postani Ej!KArtica fan!
Klikni “like” na Ej!KArtica Facebook strani!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s