Kres

Štiridnevni glasbeni festival, kresovanje, kreativne delavnice in še marsikaj! Zadnje dni v mesecu aprilu pa vse do 1. maja bo z najrazličnejšimi dogodki in aktivnostmi še posebej obarvano mesto Slovenske Konjice, kjer bo letos organizirana že peta tradicionalna Grajska finača.

Finača?

Festival nosi ime po Starem gradu, kjer je festival organiziran, in po lokalni besedi finača, kar v prevodu pomeni super dobro, odlično, enkratno … Pobudnik festivala in osrednji organizator je Mladinski center Dravinjske doline, ki festival prireja v soorganizaciji z lokalnimi mladinskimi društvi.

Otvoritev festivala

Štiridnevni festivalski program bo svoj krst doživel v petek 27. aprila, in sicer bo takrat potekalo praznovanje dneva OF, predstavitev programa Grajske finače in koncert lokalne glasbene skupine v prireditveni dvorani MC Patriot.

Športne igre in dj-ji…

Sobotno dopoldne bodo obiskovalci preživeli v športnem duhu, saj bodo organizirane športne igre, zvečer pa bodo za zabavo na Starem gradu v Slovenskih Konjicah poskrbeli DJ-ji: DJ Brlee, DJ Brezza, DJ Dean Pletinio, DJ Bushee. Da bo sobotno ozračje tudi v pravem pomenu vroče, bodo poskrbeli animatorji z ognjem.

…koncerti in kreativne delavnice…

Tudi v nedeljo, 29. aprila,  ne bo počitka, saj bo na Starem gradu nastopila italijanska reggae skupine Makako Jump. Glasbeno atmosfero pa bodo pričarale tudi lokalne skupine Same Žvadi, Potujoči Vrtec, Tadiman in 3 Kings Soundstation.

Ponedeljkovo dopoldne bo namenjeno kreativnosti, in sicer bo organizirana  Pomladna šola kreativnosti, ki je namenjena otrokom starim od šest do petnajst let. Popoldne bo v Konjicah zabrnelo, saj se bodo zbrali motoristi, in zadišalo, kajti potekalo bo tekmovanje v kuhanju »Grajskega lonca«.

…in za konec še kres

Osrednji dogodek bo na predvečer  1. maja prižig kresa, za naval glasbene energije pa bodo poskrbeli: skupina 500m, Remi Majolka in CoverLover.

Več o Grajski finači 

.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s