Prvomajski MTB Gardaland

Posted: 25/04/2012 by mtbstudio in MOVEit
Oznake: , , , , , , , , , , ,

Lago di garda. Na zemljevidu nekje v Italiji pri Veroni. Novodobna turistična maskota tega področja je vsekakor Gardaland, vsaj za tiste s prvimi zobmi in njihove skrbnike s še zdravimi drugimi zobmi. Ampak tokrat poglejmo približno 70 km zračne linije proti severu, kjer so se v zadnjem desetletju ali dveh na Bike festivalu udomačili spomladanski gorski kolesarji.

Bike festival ob jezeru

In to ne brez razloga – klima je nadvse ugodna, snežna meja bistveno višje kot v območjih, kamor ne seže vpliv morja, in pravljične potke, da se cedijo sline vsakemu gorskemu kolesarju. Zapuščina potreb po premiku vojakov v prvi in drugi svetovni vojni nam ponuja enormne količine “mulatier”, ne manjka niti planinskih poti niti ostalih nekategoriziranih povezav. Vse bajkabilno. In to legalno! Za vse težavnostne stopnje.

Tereni so tako privlačni, da se celo mraza vajeni germani ure in ure kotalijo iz podhlajene domovine do izhodišča izletov v Italiji (Torbole, Riva del Garda in okoliški kraji) in z nasmeškom poravnajo račun za gorivo, čeprav le ta praviloma zareže globoko v torto trimestnih evro številk.

Tekmovanja, MTB maratoni in testiranje koles

Ni naključje, da se je prav tukaj »rodil« sedaj že legendarni Bike festival, ki v te kraje vsako leto okoli prvega maja zvabi 20.000 kolesarskih radovednežev. V okviru Bike festivala, ki letos poteka od 28. aprila do 1. maja, se vsak dan odvija pester program aktivnosti.

Med tekmovalne spada že ustaljen repertoar tekmovanj kot so Night sprint, Enduro, Maraton in King of dirt. Vsa tekmovanja so zastavljena tako, da so zanimiva tako za gledalce kot tekmovalce, udeleži se jih lahko (skoraj) vsak. Festival je znan tudi po MTB maratonu, ki ponuja štiri različne dolžine – organizator je v želji, da bi maratonsko doživetje omogočil tudi najbolj prestrašenim, uvedel dodatno kratko in enostavno progo!

Spremljevalni program bo obiskovalce razvajal s številnimi atrakcijami kot so trial show, skok v dolžino, nagradne igre, video predstavitve, vodeni izleti itd. Kot se za pravi festival spodobi, je možno večino razstavljene opreme preizkusiti na pravih terenih, vključno s kolesi. In to brezplačno! Tiramisu sicer ni brezplačen, je pa nepozaben!

Ni izgovorov!

Nago-Torbole From the hills above looking south.V dobi hiperinflacije “(kre)debilnosti” internetnih informacij je ob branju tega prispevka razumljiv refleks kopičenja izgovorov, zakaj se v te kraje ne splača odpraviti na kolesarjenje ampak… te vrstice so resnično napisane brez fige v žepu, dokazljivo nesponzorirano in so zgolj posledica pristne, naivne navdušenosti nad tereni, ki jih ponuja to območje ob gardskem jezeru. Treba je le ozavestiti našo geografsko bližino, dampingške cene slovenskega bencina, zaznati to kot konkurenčno prednost in izstopiti iz omejene mentalitete slovenskega vrtičkarskega domoljubja. Komur na Gardi ne bo ukradeno kolo, se bo zagotovo še vračal na kraj zločina! 🙂 Všečkamo!!

Povezave:

Z Ej!KArtico na kolo ceneje!

Nimaš kolesa? Ne veš kam na turo? Z Ej!KArtico te v Sloveniji čakajo popusti na MTB opremo, delavnice in ture.

Osnovna EjKArtica - Evropska mladinska kartica partnerska SŽ-Ej!KArtica

Ej!KArtica Facebook stranVeč o Evropskih mladinskih karticah zveš na www.EJKArtica.si.

Želiš biti na tekočem z aktualnimi dogodki in projekti za mlade ter novicami iz sveta Ej!KArtic? Naroči se na mesečne Ej!KArtica e-novice!

Ej!KArtica je tudi na Facebooku – postani Ej!KArtica fan!
Klikni “like” na Ej!KArtica Facebook strani.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s