Povej mi svojo zgodbo!

Posted: 02/05/2012 by Ej!KArtica in KULT-film, Planet Ej!KArtica
Oznake: , , , , , ,

Vsak ima svojo zgodbo. In vsaka zgodba je unikatna. Če zgodbi dodamo fotke in posnet glas, pa dobimo digitalno zgodbo. Digitalne zgodbe so iskrene osebne zgodbe, ki v obliki mini videov omogočajo zanimiv način predstavitve svojega razmišljanja in izkušenj. Ekipa Ej!KArtice te vabi, da poveš svojo zgodbo!

Digitalne zgodbe o prostovoljstvu

Konec marca je potekalo 1. letošnje usposabljanje za mlade voditelje delavnic digitalnih zgodb. In tako so nastale zgodbe na temo prostovoljstva.

.

Kako potekajo delavnice digitalnih zgodb?

Špela, voditeljica delavnice in prostovoljka je takole opisala dogajanje: »Na prvem delu delavnice smo se predvsem posvetili temu, da se med seboj dobro spoznamo in sprostimo v družbi en drugega. Udeleženci delavnice so že prvi dan sestavili svoj unikaten scenarij, katerega smo posneli naslednji dan. Spočiti in z novimi idejami smo skupaj osvajali tehnike Movie maker-ja in se zabavali ob poslušanju lastnega glasu ob snemanju in iskanju zabavnih slikic za popestritev naše filmske kreacije. Tretji dan smo si skupaj pogledali ustvarjalne izdelke in našemu druženju skušali dati neko težo, da bo lahko le to v prihodnosti še boljše. Udeleženke delavnic so poleg uporabne literature dobile tudi nadvse zanimive USB ključke in pa… en lep spominček v obliki digitalne zgodbe.«

Digitalne zgodbe, ki so nastale na tem uvajanju, si lahko ogledaš na www.youtube.com/ejkartica.

.

Kaj potrebuješ za digitalne zgodbe?

Recept je preprost. Potrebuješ: računalnik, programček za izdelavo filmov (kot je npr. Windows Movie Maker ali odprtokodna Cinelerra), nekaj fotk in svojo zgodbo. Najprej v omenjeni program preneseš slike in jih urediš v želeno zaporedje. Trajanje posamezne slike lahko poljubno podaljšuješ in skrajšuješ, jim dodajaš podnapise, med in na slike pa lahko vstaviš video efekte in prehode, ki še dodatno popestrijo zgodbo. Sledi še snemanje tvojega glasu (zadostuje tudi mikrofon, ki je pritrjen na slušalke, kakršne uporabljamo npr. pri »skype-anju«) in zgodba se lahko zaključi.

.

Pridruži se in povej svojo zgodbo!

14. in 15. maja 2012 bo potekala 2-dnevna brezplačna multimedijska delavnica Digitalne zgodbe na temo BITI MLAD IN BREZPOSELN. Če še nimaš 30 let in si brez statusa in zaposlitve, želiš pa povedati svojo zgodbo in obenem pridobiti nove izkušnje in reference za bodočo zaposlitev, se čimprej prijavi! Na delavnici se naučiš, kako z obdelavo fotografij, snemanjem zvoka in nato montažo narediš mini video zgodbo. Ob zaključku delavnice prejmeš potrdilo o uspešno zaključenem usposabljanju. Več o majski delavnici Digitalnih zgodb

Ekipa Ej!KArtice bo letos izvedla še serijo delavnic Digitalne zgodbe na različne teme: prostovoljstvo, medkulturnost, brezposelnost in medgeneracijsko sodelovanje. Če te katero od področij zanima in si star med 15 in 29, se nam lahko pridružiš kot voditelj delavnice ali kot udeleženec. Za več informacij pokliči na 01 23 22 312 ali piši na info@EJKArtica.si.

Več o digitalnih zgodbah pa si lahko prebereš tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s