Veze niso brezveze

Posted: 12/05/2012 by zdruzenjedrogart in GRAVItacija
Oznake: , ,

Zakaj in kakšna poznanstva so pomembna? Ali lahko določena poznanstva celo škodijo? Kako širiti svojo socialno mrežo ter kako iz obstoječe potegniti čim več? In le kaj je to socialni kapital?

Vse to in še več izveš na delavnici na temo socialnega kapitala Veze niso brezveze, ki bo potekala v ponedeljek, 14. maja 2012 ob 16. uri v DrogArt infotočki (Prečna ulica 6, Ljubljana).

Poznaš koga, ki pozna koga, ki…

omrezen.siVeč ljudi, ko poznaš, bolje je. Drži? Ko sem iskala sobo v Ljubljani, sem se po nekaj neuspelih poskusih iskanja na internetu pogovarjala o mojem stanovanjskem problemu s prijatelji. Naslednji dan sem dobila sporočilo od znanca prijateljice, ki je slišal, da iščem sobo, oni pa ravno potrebujejo nekoga, ki bi se vselil k njim. Po svoje bi lahko rekli, da gre za srečno naključje, po drugi pa za dobro unovčen socialni kapital. Izkazalo se je, da niso samo moji prijatelji in znanci tisti, s katerimi se lahko povežem, socialna mreža pomeni še več, tudi znanci znancev mi lahko pomagajo pri doseganju mojih oziroma skupnih ciljev.

Dobra beseda dobro mesto najde

DrogArt Pa je dovolj le ogromno število prijateljev in znancev? Ko se s sošolci s faksa pogovarjamo o tem, kako v trenutni situaciji dobiti službo, velikokrat ugotovimo, da je zelo pomemben dejavnik to, da te poznajo. Kot zelo dragocene so se izkazale izkušnje, ki smo jih tekom študija nabirali preko študentskega dela, prostovoljnega dela in študijske prakse. Poleg nabiranja bogatih izkušenj se je krepil tudi socialni kapital, ki je marsikomu pomagal do dela. Nekateri so dobili možnost zaposlitve v organizacijah, kjer so bili med študijem aktivni, če ne drugega pa so nekaterim njihove pretekle izkušnje in priporočila vsaj olajšala pot do zaposlitve.

Omrežen.si & Omrežena.si

omrezen.siDelavnica Veze niso brezveze je del projekta Omrežen.si & Omrežena.si, ki mladim omogoča dvigovanje socialnega kapitala. Če poenostavimo, je socialni kapital skupek odnosov z ljudmi, ki nam lahko pomagajo doseči naše cilje. Ključna elementa socialnega kapitala sta medsebojno zaupanje in sodelovanje. Poleg velikega števila poznanstev je torej pomembna tudi kvaliteta odnosov, ki jih razvijamo z drugimi.

Več informacij o delavnici Veze niso brezveze

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s