Nov trend: DIY

Posted: 18/05/2012 by petrinapetra in KULT-art
Oznake: , , , , , ,

Gre za nov trend, ki govori sam zase: DIY je kratica za »do it yourself« ali po naše: »naredi sam,« in če le gre – to deli z drugimi! Altruistično deljenje idej je seveda več kot dobrodošlo.

Ti hitro postane dolgčas?

Ker se pomladi ekstremno hitro približuje tudi poletje in počitnice, je fino že sedaj razmišljati, kaj početi v prostem času. Če svoj prosti čas preživiš predvsem za računalnikom, čeprav se zavedaš, da bi v tem času lahko naredil kaj koristnega zase, ti ponujamo kreativno rešitev! Za računalnik in zate!

Craftgawker

Ustvarjanje je fino, če pa imaš še malo marketinške žilice, lahko tudi zaslužiš! Spletna stran kot je Craftgawker, je idealna za pridobivanje novih idej. Če si sam ustvarjalen in ne veš, kako to pokazati drugim, se lahko pridružiš četici kreativcev na spletu. Ob pohvalah, ki ti jih naklonijo drugi, pa raste tudi samozavest!

Etsy

Stran, na kateri nikoli ne zmanjka lepote in estetike! Če obožuješ ročno narejene in predvsem unikatne stvari od nakita pa vse do poročnih čevljev, je tale stran pravi naslov. Spremljaš lahko delo kreativcev po vsem svetu, tudi Slovenskih. Etsy ponuja stvari v nakup, včasih po smešno nizkih cenah. Ljudje so prijazni, hkrati pa si je mogoče ogledati tudi njihove »skrivnosti« uspeha.

Pepermint

Pepermint.siPepermint je blog, ki ga ureja Katja. Punca ima izpiljen okus za estetiko in dobre stvari! Njen blog nas vsakič navdušuje z romantično fotografijo, idejo za DIY ali zgolj predlogom za obisk dobre razstave. Takšen blog z veseljem pregledaš tudi ob deževnih dnevih. Vsekakor pa dobiš 1001 idejo za preživljanje prostega časa – morda celo tako, da ustvariš svoj blog! Slednjega bomo veseli tudi na EJ!KA KULTu!

Art market v Ljubljani

Z majskimi vikendi se začne tudi art market, ki privablja tako turiste kot Ljubljančane na Cankarjevo nabrežje ob Ljubljanici. Ročno izdelane predmete lahko kupiš in s tem podpreš neskomercializirane ustvarjalce na Slovenskem! Kaj več o art marketu pa v naslednjih člankih!

Pogumno!

Večina kreativcev se strinja z rekom, da si je treba v umetnosti, ročnih spretnostih najprej upati. Brez poguma je vse že vnaprej obsojeno na … zgolj neuresničeno idejo! Zato si upaj in bodi v pomladno-poletnih dnevih čimbolj ustvarjalen! Psiholog Stefan Klein celo meni, da ustvarjanje dela ljudi srečnejše! Torej: vabljeni, da nam posredujete fotografije vaših DIY izdelkov!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s