Dogodek, ki ga ne smeš zamuditi: Festival knjige in umetnosti MUZA, Ljubljana, 23. – 26. maj 2012, Gospodarsko razstavišče. Vstop prost!

Z avtom v kino!

MUZA ti ponuja več predstav Lutkovnega gledališča Ljubljana ter izbor filmov, ki jih bodo predvajali na ploščadi Gospodarskega razstavišča: drive-in kino! Vstopnica za tvoj avto stane 10 eur! S prijatelji si boš lahko ogledal film Woodyja Allena Polnoč v Parizu, akcijska trilerja Smrtno varen in Dekle z zmajskim tatujem ter romantično komedijo Lomilec src.

Elektronika vs. orkester

Dvakrat dnevno bodo nastopali orkestri glasbenih šol, in sicer vsak dan, ob 11. in 17. uri. V soboto, 26. 5. pa nikar ne zamudi elektronskega dogodka »Y festival« v dvorani Kocka, ob 21. uri. Denar bo šel v dobrodelne namene: nadarjenim otrokom iz socialno šibkejših družin.

Ko staro najde novega lastnika

V petek in soboto se bosta vzporedno odvijala kar dva bolšjaka: bolšjak glasbe in bolšjak fotografske opreme Foto Muza. S seboj prinesi kak kos rabljenega glasbila ali objektiv …

Posebne vrste bolšjak je Knjižna črta. Tukaj boš lahko svojo staro knjigo zamenjal za »novo«. Recikliranje je kaj pa da kul!

Riši, piši, debatiraj!

Umetnost in nogomet – se sliši nenavadno? Pojdi na delavnico, kjer izveš, zakaj temu ni tako! Sledile bodo še kiparske in arhitekturne delavnice, polstenje nakita, delavnica iluminiranih rokopisov, risanja, fotografiranja, grafike … Na okrogli mizi lahko debatiraš s Tonetom Partljičem pa potem še o gledališču in poeziji.

Grafitamo!

Priporočamo: oglej si razstavo Grafiti v živo v sredo, 23. 5. ob 10. uri v Mednarodnem grafičnem centru in razstavo Tisočinka sekunde, kjer se vrstijo utrinki Metelkove.

Dobrodelnost je kul!

Sploh, če v zameno dobiš umetniško delo, kot je slika priznane slovenske ilustratorke in oblikovalke nakita Mojce Sekulič – Fo, ki bo vesela tudi klepeta s teboj ob svoji stojnici. Na njenih delih se znajdejo predvsem ljubke in nežne stvari, nakit pa je namenjen posebnim dekletom! Izkupiček bo namenjen Rdečim noskom. Vabijo te na uradno dražbo, ki bo 23. maja ob 17.30 in 26. maja ob 15.30. V sredo in v petek dopoldne pa si lahko ogledaš še plesno-likovno animacijo Pravljice delajo teater.

Socialno omrežje: v živo

Na stojnicah boš lahko spoznaval različne organizacije, umetnike, galeriste, založnike … Morda dobiš navdih, da se kateri organizaciji tudi pridružiš!

Natečaji

Sodeluješ lahko na dveh foto natečajih ter likovnem in literarnem. Naslovi so seveda pesniški!

Predvsem je zanimiv natečaj reportažne fotografije, ki nastaja v sklopu razstave fotografov agencije Magnum, ki je ena najprestižnejših tovrstnih agencij na svetu! Razstava bo na ogled od 29. maja do 2. septembra v Jakopičevi galeriji v Ljubljani! Med fotografi lahko občuduješ legende kot sta Robert Capa in Henri Cartier-Bresson. Takoj zapiši v planer!

Magnum Photos

.
.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s