Magdalena 2012

Posted: 28/05/2012 by tanjusa in KULT-art
Oznake: , , , , , ,

Magdalena - posterV Mariboru se je zaključila še ena Magdalenafestival kreativnih komunikacij oz. neprofitni festival ustvarjalnosti organiziran s strani mladih za mlade.

Magdalena 2012

Namen festivala je najti, predstaviti in nagraditi najbolj kreativna dela in ideje, vrhunsko oblikovanje in učinkovite komunikacijske rešitve mladih ustvarjalcev. Festival je odprt za vse posameznike mlajše od 30 let, ki svoja dela lahko prijavijo v kar 14 različnih kategorij (tiskani oglasi, knjižno oblikovanje, vizualna identiteta, tipografija, oblikovanje embalaže …) Dela, ki jih prijavijo morajo spodbujati nove ideje, ljudi, blagovne znamke, izdelke ali storitve.

Vsa dela, ki so sprejeta na festival, so v času festivala in še približno tri tedne po tem razstavljena na enem izmed festivalskih prizorišč, letos je to Umetnostna galerija Maribor, lahko pa si jih ogledaš tudi na Magdalenini strani pod rubriko “entries gallery”.

Začetki

Magdalena - razstavaFestival se je prvič zgodil pred štirinajstimi leti, planiran je bil kot enkraten dogodek, razvil pa se je v vsakoletni festival in Magdalena je že odrasla v najstnico. Mladi organizatorji so se leta 1999 odločili, da bodo ustvarili svojevrsten festival, kot odgovor na drage in formalne oglaševalske festivale. Danes je mednarodno priznan in poznan, osredotoča se na ustvarjalne manifestacije javnega obveščanja in je zelo kritičnen do neodgovornih praks na tem področju. Mlade generacije so v vseh teh letih pokazale, da potrebujejo prostor, kjer lahko tekmujejo, se družijo in izmenjujejo izkušnje in ideje.

Gostje

Magdalena - Mirko Ilic na razstaviTri dnevni festival ponuja zanimiva predavanja in delavnice na katerih lahko spoznaš  znane in pomembne goste ter njihove izkšnje na področju vizualnega komuniciranja. Letos so bili to svetovno znani oblikovalec Mirko Ilić, hrvaški oblikvalki Lana Cavar in Narcisa Vukojevic, Marta Delatte & Josep Almirall Bofill, režiser Mitja Okorn ter drugi. Poleg tega je to prostor, kjer lahko obnoviš stara prijateljstva in ustvariš nova, deliš svoja mnenja o današnjem oblikovanju, oglaševanju in trenutnih družbenih razmerah, obiščeš razstave  ter se zvečer udeležiš zanimivih koncertov in zabav.

Nagrade

Magdalena - žirija na deluMednarodna žirija Magdalene 2012, v sestavi Steffen Stäuber, Julian Zimmermann, Vesna Pešić, Mammad Karimov, Tina Fras in Rayyan Aoun, je glavno nagrado podelila hrvaškima oblikovalcema Orinu Ivanu Vrkašu in Marinku Murgiću za komunikacijsko akcijo Canvas Community, ki sta jo zasnovala za hrvaškega izdelovalca papirja. Njuno delo je poleg glavne nagrade dobilo tudi nagrado zlati modrc za najboljšo komunikacijsko akcijo.

Poleg glavne nagrade je bilo podeljenih še 16 zlatih in 13 srebrnih modrcev. Večino nagrad so odnesli s seboj hrvaški oblikovalci, slovenski pa so si prislužili štiri. Luka Bajs in Petar Perčić sta prejela nagrado za najboljši tiskan oglas, Peter Zabret in Sara Badovinac sta prejela nagrado za najboljše male promocijske materiale, Primož Zorko za najboljši ovitek zgoščenke ter Aljoša Likar za najboljši spoof oglas.

Poleg vseh omenjenih nagrad lahko prejmeš tudi nagrado za najboljši motiv za majico, pri katerem lahko izraziš vso svojo kreativnost, brez omejitev. Med 29. prijavljenimi dizajni je bil izbran “unlimited love”.

Povezave:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s