V Celju dogaja DŽJEZZ

Posted: 31/05/2012 by helenadolsak in KULT-muska
Oznake: , , , , , ,

V Celju se bo zgodil že 3. jazz festival DŽJEZZ. Koncerti se bodo zvrstili med 7. in 9. junijem v atriju kluba Local v starem mestnem jedru.

Ustanovitelj mednarodnega jazz festivala v Celju

Programski vodja je priznani jazz saksofonist Jaka Kopač , ki se je izobraževal na ameriških in evropskih glasbenih akademijah ter sodeloval s številnimi vrhunskimi glasbeniki. Tudi tokrat je na festival povabil odlične jazzovske virtuoze iz Slovenije in tujine.

Džjezzovski večeri

Vsak večer se bosta zvrstila dva koncerta.

Festival se bo začel s koncertoma dveh kvintetov: Duška Gojkovića ter Holy Jazzus. Duško Gojković je legendarni srbski trobentač, ki je v svoji dolgoletni karieri posnel okoli 170 albumov in sodeloval z mnogimi svetovnimi imeni jazza. V zasedbi Holy Jazzus nastopajo izvrstni slovenski jazz glasbeniki mlajše generacije.

V petek se bo predstavil eden najinovativnejših akordeonistov Simone Zanchini s kitaristom Giancarlom Bianchettijem v projektu Camera Duo. Sledi performans skupine Vita Marence v ritmih flamenca, z maestro plesalko flamenka Ano Pandur in tradicionalnim ploskanjem dlani.

Zadnji dan festivala bomo poslušali kvartet v odlični zasedbi saksofonista Willa Vinsona, kitarista Lage Lunda, basista Orlanda Fleminga in bobnarja Jochena Rueckerta. Za piko na i bo poskrbela vsem dobro znana Jadranka Juras z Milanom Stanisavljevićem za klavirjem.

Vsa večerna dogajanja se bodo zaključila z jam sessioni, kjer se lahko prepustiš improviziranem ustvarjanju glasbenikov, ali pa se celo s svojim inštrumentom priključiš zasedbi na odru.

Za ˝nelokalne˝obiskovalce Džjezza so v Mladinskem centru Celje prav za to priložnost pripravili posebno ponudbo nočitev v MCC hostlu: Paket Džjezz tri nočitve.

Povezave:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s