Izpiti!?! … Ni panike!!

Posted: 01/06/2012 by helenadolsak in GRAVItacija
Oznake: , , , ,

Te zaboli glava, ko samo pomisliš na kupe strokovnih člankov, knjig in zapiskov, ki jih moraš predelati za izpite? Kaj pa če bi se lahko izognil neproduktivnemu prelistavanju študijske literature in slabi miselni zbranosti ter prihranil dragoceni čas za prijetnejše aktivnosti ali druženje – in to brez slabe vesti?

Power-reading

Si že slišal za power-reading? Tehnika hitrega branja ti omogoča uspešnejše učenje in lažje pomnjenje, uspešno opravljanje izpitov in preizkusov znanja, izdelavo in ureditev kakovostnih zapiskov, hitrejše in bolj ustvarjalno razmišljanje ter prihranek še pa še časa. Se sprašuješ v čem je catch? Pregovor “brez muje se še čevelj ne obuje” velja tudi v tem primeru. Nekaj truda moraš vseeno investirati, da se spoznaš z metodo hitrega branja, vendar se ti bo to neizmerno obrestovalo pri uspešnem opravljanju vseh izpitov, ki te še čakajo.

Izberi tečaj ali knjigo

Speed Reading ClassLahko se udeležiš seminarja hitrega branja, kjer te v parih dneh naučijo kako zbrano, sproščeno in osredotočeno prebereš katerokoli gradivo.

V knjižnici poišči knjige Tonyja Buzana, vodilnega svetovnega avtorja in predavatelja o učenju in delovanju možganov. Tony Buzan v knjigah kot so Hitro branje, Delaj z glavo, Knjiga o miselnih vzorcih predstavi, kako učinkovito vodiš oči, da izboljšaš hitrost branja in razumevanje prebranega. Izvedel boš katere so napredne veščine preletavanja in preiskovanja besedila. Kako se hitreje učiš, bolje pomniš, razmišljaš ustvarjalno in spretno rešuješ študijske probleme.

Že voda v grlo teče …

Tik pred izpitom? Poglej si tale video:

.

Veliko uspeha pri izpitih!

Povezave:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s