Poletna muzejska noč – to soboto!

Posted: 14/06/2012 by petrinapetra in KULT-art
Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

V muzeje in galerije po vsej Sloveniji prihaja Poletna muzejska noč – v soboto, 16. junija 2012 od 18. ure do polnoči! VSTOP PROST!

Čas je za druženje ob kulturi!

V 39. krajih po vsej Sloveniji se bo zgodilo natanko 220 dogodkov. Organizatorja sta Skupnost muzejev Slovenije in Mednarodni grafični likovni center. Letošnja prireditev bo praznovala že 10. obletnico.

Program Poletne muzejske noči

Program bo izjemno pester, zagotovo se lahko zgodi tudi to, da se ne boš mogel odločiti, na kateri dogodek bi zavil. Dogajali se bodo koncerti, performansi, otvoritve razstav, delavnice … Dolgčas to soboto zagotovo ne bo! Zate smo pripravili kratek izbor, več o dogajanju pa na spletni strani bloga Muzejske noči in na spletnih straneh omenjenih ustanov.

Koper

Študentje magistrskega programa oddelka za tekstilstvo bodo v Galeriji Meduza predstavili multimedijski projekt Art&Fashion. V Pokrajinskem muzeju Koper se lahko pridružiš delavnici tipologije in si med drugim ogledaš razstavo starih »mopedov«.

Ljubljana

V glavnem mestu bo seveda največji možen izbor dogodkov. V Equrni bo zanimiv performans in čajno doživetje v Ljubljani živeče kitajske umetnice in profesorice Huiquin Wang. V Vžigalici bo spet delovala Svetlobna gverila, ki bo svoje dogodke raztegnila vse do Kongresnega trga in Trga francoske revolucije.

Mednarodni grafični likovni center bo zavrtel italijanske neorealistične filme, udeležiš se lahko delavnic Knjiga umetnika in izdelava sitotiska na majice, gledališče Senzorium pa bo predstavilo izseke iz njihovih predstav. Pozno zvečer se bo dogodek preselil na dvorišče, kjer bo za vzdušje poskrbel DJ.

Zvočni dogodek se bo prav tako zgodil pred Moderno galerijo, kjer vam po postregel umetnik Jaša. MSUM ponuja predvsem performanse in druženje na muzejski ploščadi. Narodna galerija ob številnih delavnicah ponuja še komorni koncert ter popuste na galerijske publikacije.

V Narodnem muzeju trenutno poteka razstava o britju skozi čas, prisotni bodo tudi vitezi, ki bodo pripravili viteški turnir, v kolikor pa imaš kak zanimiv star predmet ga prinesi, saj ti bodo svetovali, kako ga moraš hraniti, poskusili pa bodo določiti tudi starost predmeta. V Kinoteki bodo predvajali filme, Etnografski muzej pa ponuja razstavo o čarovnicah na Poljskem.

Celje

starodobnim avtomobilom se lahko odpelješ v Pokrajinski muzej Celje in si tam ogledaš film o Ulriku Celjskem. V Muzeju novejše zgodovine pa lahko prisostvuješ različnim vodstvom in klasičnemu koncertu pozno zvečer.

Maribor

Muzej Narodne osvoboditve Maribor bo poskrbel za tiste, ki radi oblikujete: delavnica Skrivnosti lepote, ki ji bo sledila otvoritev izdelkov ter družabni večer z DJ-em. V Umetnostni galeriji Maribor si lahko ogledaš njihovo novo razstavo o stripih. Seveda to ni vse, saj bo na omenjeni dan še veliko dogodkov v sklopu EPK.

Murska Sobota

Galerija Murska Sobota se je povezala z Muzejem konkretne umetnosti iz Ingolstadta. Pomurski muzej pa se bo tokrat predstavil z minerali in Digitalnim muzejem generacij.

Povezave:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s