Filmska recenzija – dve za ceno ene (4. del)

Posted: 15/06/2012 by Len Cerne in KULT-film
Oznake: , , , , ,

Hachiko A Dog's Story

Bogati playboy. Samovoljni pes. Ko najdeš ljubezen in prijateljstvo tam, kjer ju najmanj pričakuješ.

Hachiko

Posneto po resničnih dogodkih o psu, ki je vsak dan do svoje smrti čakal na železniški postaji svojega (pokojnega) gospodarja.

No, pes je lušten, Richard Gere dobrosrčno uglajen in režiji ni moč očitati ničesar slabega.

Kemija med kužkom in njegovim gospodarjem je bila ključna in moram reči, da je tukaj tako otipljiva, naravna in pristna, da filmu, v zadnji tretjini, zmanjka zagona prav zaradi odsotnosti Gere-ovega lika.

Opozorilo za potencialne gledalce: pripravite robčke.

.

Just go with it

Adam Sandler je dokaj priljubljen v naši družini, sploh niz njegovih komedij iz 90-ih (Little Nicky, The Water Boy, Big Daddy,  Happy Gilmore itd.). V zadnjih 5-ih letih pa so naši nasmeški postajali vedno bolj kisli ob farsah kot je I now pronounce you Chuck and Larry in Don’t Mess with the Zohan, zato me je lanski Just go with it, zgolj oplazil z medlo paranojo, da Sandler izgublja svoj “mojo”.

Ker je bila letošnja bera filmov tako ali tako bolj »švoh«, sem se na koncu vseeno odločila, da si ogledam dotični film in … bila prijetno presenečena.

Just go with it

.
Zgodba je privlačna (btw: gre za remake/hommage filma Cactus Flower), humor je tipično sandlerovski, prostaški in grob z občasnimi akcenti na “slapstick gagih”. Vsej robatosti navkljub ima Just Go With It srce na pravem mestu in nadaljuje s tradicijo propagiranja družinskih vrednot.

Dodatna plusa sta še hrustljavi pojavi Nicole Kidman (ki ji ne bi nikoli pripisala tolikšne mere zdrave samoironije) in Jennifer Anniston (v dokaj všečni vlogi).

.

Edini minus: že lepo in prav, da Sandler daje vloge svojim prijateljem, vendar bi si tokrat napravil neizmerno uslugo, če bi izločil žalostni stereotip pohotnega bratranca, čigar prizori kapljajo na potrpežljivost gledalca.

Drugače pa: “Welcome back to your top form, Sandler.  You’ve been missed.”

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s