Meg Cabot: Nenasitna / Insatiable

Posted: 21/06/2012 by malaanja in KULT-knjige
Oznake: , , , , , , ,

Avtorica prodajnih uspešnic Meg Cabot te tokrat z romanom Nenasitna (Insatiable) popelje v temačni svet bitij noči in (ne)smrtnosti. Ampak malo drugače, kot smo vajeni.

Spoznaj princa teme

Meg Cabot - Nenasitna (Insatiable)Pozabi vzdihovanje za vampirjem Luisom iz knjige Intervju z vampirjem in Edwardom iz sage Somrak. Spoznaj Luciena, princa teme. Ne zgolj vampirja, ampak princa vseh vampirjev in drakul. Sina romunskega Vlada Tepeža, zgodovinske osebnosti, po kateri je nastal Grof Drakula.

Spet vampirji?

Ja spet vampirji. Vendar tokrat malo drugače. Ljubezenski trikotnik med švicarskim gardistom, princem teme in Meeno Harper. Meeno Harper? Seveda gre za lepo dekle v svojih poznih dvajsetih letih s temno skrivnostjo. Si se kdaj vozil/a z avtobusom in ti je kdo svetoval, kako bi morali živeti? Verjetno ja. Pa ti je kdaj kdo povedal, kdaj boš umrl/a in zaradi česa? Verjetno ne.

Spoznaj vem-kdaj-boš-umrl dekle! Meena Harper je prisrčna in ozemljena tekstopiska za telenovelo Nenasitna, ki ve, kdaj bo kdo umrl. Seveda samo, če te vidi osebno (na Facebooku ne šteje :)). No, to pa je neprijetna vožnja z javnim prevozom. In kaj, če temu dodamo še neustavljivo privlačnega, kot se za vampirja seveda spodobi, Luciena? Ne samo to, dodajmo še vampirsko vojno in stražo Svetega sedeža …

Romantično iskanje popolnega moškega?

Daleč od tega. Gre za zanimivo, zabavno, na trenutke srhljivo zgodbo, ki nas popelje v temačni svet bitij noči in smrti. Bi živel/a na Manhattnu, kjer bi bila tvoja soseda ne samo vsiljiva, ampak še vampirka povrhu? Še več, pišeš za telenovelo, ki si ji predan/a z vsem srcem, in moraš nato vanjo vpeljati tebi tako osovražene vampirje, ker so pač trenutno najbolj vroča zadeva na trgu. Kot da sedem zakonov in štirje splavi glavne junakinje niso dovolj. Vseeno to še ni nič. Poskusi se zaljubiti v 500 let starejšo osebo, ki jo hočejo umoriti vsi po spisku, na trenutke verjetno tudi ti. Konec koncev je razlika v letih precej velika.

Pazi, ubil te bo holesterol ali pa moj novi fant!

Meg Cabot - InsatiableKako povedati nekomu, da bo umrl? Težko. Še bolj, ker ti verjetno ne bo verjel in norišnice imajo vedno rade nove stalne obiskovalce. Kako povedati nekomu, da bo umrl, ker ga bo ubil tvoj fant? Meena Harper ve. Kaj narediti, ko tvoj brezposelni brat najde nov izziv in delo v pobijanju vampirjev in je njegov novi šef sam papež? Verjetno boš morala vrniti predrago torbico, ki ti jo ravnokar kupil tvoj novi fant, princ teme.

Rekli so…

„Najboljša v svojem žanru.“ Publishers Weekly

„Čudovito in strašljivo.“ Connecticut Post

„Cabotova je odlično prenesla svoj zaščitni znak zmotljive glavne junakinje in lahkotnega pripovedovanja zgodbe na vampirsko vojno v New Yorku.“ Publishers Weekly

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s