Filmska recenzija – dve za ceno ene (5. del)

Posted: 22/06/2012 by Len Cerne in KULT-film
Oznake: , , , , , , ,

The KillersDva filma, dve nasprotji: romantična komedija s plačanim morilcem in angleška najstniška komedija brez angleškega humorja.

The Killers

Ashton Kutcher. Katherine Heigl. Tom Selleck. Zgodba: Ashton Kutcher se trudi uskladiti zakonske dolžnosti s poklicem plačanega morilca. Začne pa se kot 150 % romantičnih komedij: “a boy meets a girl and then all hell breaks loose for an hour until they get back together again”

Vendar se vseeno zdi prav, da pohvalim film Killers in njegov manjši “twist”. Nič pretresljivega – cenjen bolj zaradi svoje nepričakovanosti kot izvirnosti, a zadostno, da se mi film ni zameril.

.

St.Trinian’s

St. Trinian's Ekskluzivna (beri: ekstravagantna) šola za dekleta se bori za obstanek. Najprej bom naštela stvari, ki so name napravile pozitiven vtis. Igralska zasedba je tako žlahtna, da se človeku nehote zvišajo pričakovanja: Collin Firth, Rupert Everet, Russel Brand, Gemma Aterton, Lily Cole in malo morje znanih fac iz angleške televizijske mitologije.

Stvari, ki so name napravile še večji, a žal neugoden vtis: zgodba je tako nevarno podhranjena, da resno konkurira ameriškim najstniškim komedijam (iz 90-ih) in liki so (z izjemo dveh) tako izvirni in prepričljivi kot kitajske kopije.

Naslednje žgoče vprašanje je, kje za vraga je pristni, suhi angleški humor? Vlada zdaj že taka vsesplošna intelektualna puščoba, da se financirajo takšni zmazki, ki se jim ne bi smejali niti pred strelskim vodom? In le kako so zraven pritegnili tolikšno število “A-list” igralcev? Skrajna oblika kolektivnega mazohizma, mogoče? Dvomim, da jih je podmazal ček.

.

St. Trinian’s je nizkoproračunska kislica, ki si domišlja da je Ocean’s Eleven v šolski uniformi. Še dobro, da premore resnično nenavaden par »zaljubljencev«, ki ga tudi krivim za to, da sem vztrajala do konca te farse, saj sem hotela videti, če bo Collin Firth dejansko poljubil moškega. Ups, to je bil pa “spoiler”!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s