Na Lent prihaja Macy Gray

Posted: 29/06/2012 by helenadolsak in KULT-muska
Oznake: , , , , , , , ,

Macy Gray - CoveredV sklopu festivala Lent bo 3. julija 2012 nastopila diva new soula Macy Grey.

Pevka, ki je zaslovela s komadom “I Try” z debi albuma On How Life Is (za katerega je leta 2001 prejela Grammy Award za najboljšo žensko pop vokalno izvedbo ter nominacijo za skladbo leta ter album leta), je s svojim edinstvenim raskavim glasom prodala že več kot 15 milijonov albumov.

Covered

V Mariboru bo predstavila najnovejši album Covered na katerem so večinoma interpetacije (indie) rock komadov prejšnega desetletja ter drugih sodobnih klasik.

Na ploščku so se tako znašli aranžmaji Metallice “Nothing Else Matters”, Eurythmicsov “Here Comes The Rain Again”, “Creep” od Radioheadov, singl “Maps” skupine Yeah Yeah Yeahs, “Wake Up” od rock atrakcije Arcade Fire, “Sail” od Awolnation, pa tudi funky interpretacija komada “Buck” Nine Simone.

Festival Lent

Maribor se je letos že dvajsetič zapovrstjo spremenil v prestolnico “lentanja”. Festival Lent je največji slovenski festival na prostem in eden večjih v Evropi. Konec junija in v začetku julija na svoja številna prizorišča pritegne več kot pol milijona obiskovalcev. V pestrem in raznolikem festivalskem dogajanju se ob Dravi in drugod v mestnem jedru zvršča pisana paleta različnih prireditev: jazzovski koncerti, glasba sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, operne in baletne prireditve, gledališke in plesne predstave, stand-up komedije, festival uličnega gledališča Ana desetnica, festival ulične prehrane Sladolent, Park doživetij in še bi lahko naštevali!

Drava in Maribor

Če pa hočeš ujeti festival na enem samem mestu, pa je Glavni oder na Dravi “the spot”. Na plavajočem odru se je zvrstilo že mnogo svetovnih zvezd in naslednji teden bo Macy Gray ena izmed njih.
Kako na Lent? Z vlakom!

Vsekakor je vlak najbolj brezskrbna opcija, še posebej, če se v Maribor odpraviš iz bolj oddaljenih krajev. Če vstopnico za koncert Macy Gray ali drugo prireditev kupiš v Infocentrih Slovenskih železnic v Ljubljani, Celju ali Mariboru, dobiš zraven še bon za 50 % popust za nakup železniških vozovnic za dve osebi.

.
Povezave:
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s